EVGA proširuje liniju GTX 950 grafičkih kartica sa 8 modela

EVGA proširuje liniju GTX 950 grafičkih kartica sa 8 modela

Američka kompanija predstavila je čak osam novih modela GeForce GTX 950 grafičkih kartica, namijenjenih korisnicima sa skromnijim budžetom.

Svega nekoliko dana nakon što je kompanija predstavila svoje prvo proizvedeno prijenosno gaming računalo SC17, sada proširuju liniju GTX 950 kartica.

Sve EVGA-ove kartice imaju 768 CUDA jezgri, 2 GB GDDR5 memorije s taktom od 6610 MHz. Memorijska sabirnica je 128-bitna, dok je memorijski bandwith 105,76 GB/s. Ove kartice niske potrošnje imaju i jedan ACX 2.0 ventilator za hlađenje, te je za instalaciju potreban dual PCI-e slot. Kao preporuka za napajanje, istaknuto je napajanje od 350 Watta pa na više.

geforce 950 header card

Četiri kartice od njih imaju 6-pinski konektor, dok ostale četiri nemaju. One koje nemaju 6-pinski konektor, imaju malo veći takt koji iznosi 1076 MHz i 1253 MHz.

Sve najvljene kartice dolaze u regularnoj i Super Clocked ediciji, te s DisplayPort i HDMI DVI-I portom. Neke od njih imaju i DVI-D port.
Podržan je 2-way SLI i širok rason Nvidijinih tehnologija poput GPU Boost 2.0, GameStream, GameWorks, G-Sync itd. Od softvera tu je i PrecisionX 16 koji u novoj verziji daje nove opcije, podršku za overclocking itd., te OC Scanner za nadzor rada kartice.

OC ScannerX

Dostupan je za kupovinu po cijeni od 150 dolara (oko 989 kn) za SC verziju te 140 dolara (oko 923 kn) za regularnu. Uz kupnju dobiva se besplatno i akcijska RPG igra Bombshell.

Našu recenziju Nvidijine GTX 950 možete pročitati ovdje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

EVGA proširuje liniju GTX 950 grafičkih kartica sa 8 modela - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.