Nova mini računala Intel NUC s šestom generacijom procesora dostupna i kod nas - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Nova mini računala Intel NUC s šestom generacijom procesora dostupna i kod nas

Nova mini računala Intel NUC s šestom generacijom procesora dostupna i kod nas

Prva generacija mini računala Intel NUC pojavila se 2012. godine, kada je tvrtka prvi put predstavila NUC (Next Unit of Computing), koji se od prvih modela do danas nije znatnije promijenio.

Veličina je ostala ista, 11 x 11 centimetara, a snaga računala stalno se povećavala. Novi modeli računala Intel NUC temelje se na procesorima Intel Core šeste generacije.

Intel NUC energetski je učinkovito i potpuno funkcionalno osobno računalo koje istodobno stane na dlan. Uređaji Intel NUC mogu se upotrebljavati kao osnovna osobna računala ili kao računala za zabavu kod kuće i kino sustav, a prikladna su i za prostorno mala okruženja i urede.

Mini osobna računala NUC6i3SYH i NUC6i3SYK imaju iste performanse kao stolna računala, a opremljena su procesorom Intel Core šeste generacije i3-6100U.

Grafička kartica Intel HD Graphics 520 omogućuje upotrebu monitora razlučivosti 4K. Zahvaljujući prostornom zvuku 7.1 i priključku HDMI pune veličine za visoku razlučivost od 4K, oba sustava omogućuju zabavu kod kuće ili igranje jednostavnih igara.

Još su jači modeli Intel NUC6i5SYH i NUC6i5SYK, opremljeni procesorom Intel Core šeste generacije i5-6260U. Grafička kartica Intel Iris 540 s podrškom za zaslone razlučivosti 4K nudi performanse za igranje igara i kućno kino, a prisutna je i kompanijina tehnologija Intel Turbo Boost za poboljšanje rada procesora i grafičke jedinice pri najvećim opterećenjima.

Intel NUC NUC6i5SYH

Intel NUC6i5SYH

 

Uređaji Intel NUC temelje se na sustavu 10 i nude performanse potrebne za streaming sadržaja, upravljanje tablicama, uređivanje fotografija i datoteka te izradu prezentacija.

S memorijom kapaciteta i do 32 GB, korisnik može odabrati dovoljno memorije za glatko obavljanje više zadataka odjednom, a četiri priključka USB 3.0, uz ostalo i priključak za punjenje, omogućuju priključivanje miša, tipkovnice i pisača te istodobno punjenje telefona ili tablet-računala. Na oba modela s oznakom SYH ima dovoljno mjesta za 2,5-inčni disk te disk formata SSD M.2 za brz prijenos podataka. U još tanjem modelu s oznakom SYK ima mjesta za disk formata SSD M.2.

Intel NUC NUC6i5SYK

Intel NUC6i5SYK

 

Novi su uređaji opremljeni Intelovim bežičnim modulom Intel Dual Band Wireless-AC 8260, što omogućuje trenutno povezivanje i pristup datotekama, filmovima i glazbi u oblaku. S ugrađenim modulom Bluetooth 4.1 jednostavno je i povezati bežične podatke.

Zahvaljujući tehnologiji Intel Wireless Display (Intel WiDi) moguće je bežično emitiranje sadržaja s uređaja NUC na televizijski prijamnik visoke razlučivosti. Na prednjoj strani uređaja NUC nalazi se i infracrveni senzor koji omogućuje upravljanje uređajem.

Intel je nedavno predstavio i svoj najjači NUC Skull Canyon s i7 Skylake procesorom na ovogodišnjem GDC-u. 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nova mini računala Intel NUC s šestom generacijom procesora dostupna i kod nas - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.