MWC 2016: Predstavljen Wysips Crystal solarni panel za punjenje baterije

MWC 2016: Predstavljen Wysips Crystal solarni panel za punjenje baterije

Sunpartner Technologies pokazao je tehniku punjenja baterije mobitela putem solarnih panela smještenih između stakla i ekrana.

U Barceloni na Mobile World Congressu predstavljeno je zanimljivo i inovativno rješenje koje pokazuje kako puniti bateriju telefona bez ikakvih kabela. Francuska tvrtka Sunpartner Technologies izložila je u pametnom, robusnom telefonu Kyocera svoje tehnološko rješenje koje svjetlost sunca iskorištava za punjenje baterije telefona, pretvarajući sunčevu energiju u električnu.

Transparentni solarni panel debljine je od 300 do 550 µm, a nalazi se između zaštitnog stakla s touch panelom i samog ekrana. Na taj je način omogućen stalni pristup sunčevom svjetlu, bez da se panel nalazi na stražnjoj strani, kao na dosadašnjim rješenjima. Istovremeno, omogućena je visoka transparentnost ekrana do 85%, a minimalno 70%, uz široki kut vidljivosti.

Wysips crystal solar panel

Ultratanke transparentne fotoprovodljive komponente mogu se koristiti u analognim i digitalnim satovima, telefonima, a tri minute punjenja dovoljne su za jednu minutu razgovora. Izlazna snaga je od 2,5 mW/cm2 do 4 mW/cm2.

Wysips crystal solar panel 2

Transparentni paneli za sada se izrađuju u veličini od 6 inča. Za sada nema nikakvih informacija o dostupnosti uređaja sa solarnim panelom.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MWC 2016: Predstavljen Wysips Crystal solarni panel za punjenje baterije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.