AMD predstavio "Merlin Falcon", prvi R-Series SoC na novoj x86 jezgri

AMD predstavio "Merlin Falcon", prvi R-Series SoC na novoj x86 jezgri

Iako je kompanija AMD u velikim gubicima i restrukturiranjima, i dalje nastavljaju s razvijanjem novih linija procesora.

Novi "Merlin Falcon" nastavlja se na Bald Eagle R-seriju procesora koji su izašli u svibnju prošle godine. "Merlinov sokol" fokusira se na industrijske sustave, medicinske uređaje, sigurnosni nadzor, komunikacijsku infrastrukturu, na kasino i arkadne strojeve itd. Dolazi sa četiri Excavator x86 jezgre, stoji u službenom priopćenju.

Sadrži njihovu treću generaciju GCN-a (Graphics Core Next), sučelja za PCIe, USB 2 i 3, SATA, SD kartice ali i podršku za 4K video output, DirectX12 i DDR4 memoriju. Čip može primati DDR4-2400 i DDR4-2133 memorije, s 1.2 V za DDR$ i 1.5/1.35 V za DDR3.

U svom hardveru ima implementiran i HEVC/H.265 video dekoder te Secure Processor (nezavisna ARM jezgra koja čuva integritet sustava).
Ovim potezom AMD se udaljava od klasičnih računala (koji bilježe sve slabiju prodaju) te kreće prema drugim sustavima. Vrijeme će pokazati koliko će ova promjena fokusa novih procesora biti uspješna za kompaniju.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD predstavio

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.