R9 Fury od Gigabytea dolazi s podrškom za DirectX 12

R9 Fury od Gigabytea dolazi s podrškom za DirectX 12

AMD je napravio i predstavio svoju grafičku karticu R9 Fury u srpnju ove godine, da bi potom u rujnu predstavio i R9 Nano.

Kompanija je tada objavila da će uskoro dati dopuštenje i drugim proizvođačima da grade ove grafičke kartice bazirane na Fiji arhitekturi. Upravo je Gigabyte dobio čast da bude jedan od prvih partnera koji će raditi njihove kartice. Tako nova kartica R9 Fury dolazi od Gigabytea sa vlastitim PCB-om, te 8.9 milijardi tranzistora. Ova kartica predstavlja ujedno i najisplativiju karticu baziranih na Fijiu, s neznatno manjim brojem shadera (3.584 shadera) i tekstualnih jedinica (224) nego Fury X i Nano.
Ono što je prednost kod partnera je i da imaju mogućnost prilagođavanja zračnog hlađenja Fury kartice, što je Gigabyte i učinio, napravivši vlastiti PCB dizajn.
Opremljen je s Windforce 3 hladnjakom i OC Guru II softverom, što ga čini pogodnim i za overclockiranje.
Dolazi s 4 GB GDDR5 HBM memorijom, podrškom za DirectX 12 i Open GL 4.4, navodi službena stranica. Navodi se i 600 W kao zahtjev za napajanje. Nema nikakvih detalja o cijeni i dostupnosti kartice trenutno. A ako vas zanima prethodni model, AMD-ov Fury X,  recenziju možete naći ovdje ili pogledajte video sa naše VIDITV sekcije.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

R9 Fury od Gigabytea dolazi s podrškom za DirectX 12 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.