Google najavio novi tablet s Tegrom X1, Pixel C

Google najavio novi tablet s Tegrom X1, Pixel C

Ovo je prvi tablet koji je svestrani Google sam službeno dizajnirao i izgradio. Svi njegovi prošli modeli (Nexus serija) bili su napravljeni u suradnji s kompanijama Asus, Samsung i HTC. Pixel C sadrži Tegru X1 koja se trenutno koristi u Shield Android TV.

Procesor ima osam 64-bitne ARM procesorske jezgre, s po četiri jezgre Cortex-A57 i Cortex-A53. Grafički sustav sastoji se od 256 Cuda jezgri baziranih na Maxwell arhitekturi. Operativni sustav je Android šeste verzije, popularno znan kao Marshmallow ("Sljezov kolačić"), navodi TomsHardware.

Što se tiče ekrana, on je velik 10.2-inča, s rezolucijom od 2560 x 1800 i 308 ppi. Potvrđeno je da će podržavat USB Type-C port. Dolazi u dvije verzije, od 32 i 64 GB. Cijena nižeg kapaciteta bit će 499 američkog dolara (oko 3398 kn) dok 64 GB će koštati 599 dolara (oko 4079 kn). Moguće će biti nabaviti i tipkovnicu koja se može priključiti na tablet, po cijeni od 149 dolara (oko 1014 kn). Izlazak ovog tableta se očekuje u vrijeme blagdana ove godine. Ovim potezom Google postaje jača konkurencija ostalim igračima s novim tabletima, kao što je Apple i njihov novi iPad.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Google najavio novi tablet s Tegrom X1, Pixel C - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.