Canon razvija 250-megapikselni senzor

Canon razvija 250-megapikselni senzor

Canon je objavio kako razvija CMOS senzor sa oko 250 megapiksela (19,580 x 12,600 piksela) koji može stati u DSLR fotoaparate. Japanski proizvođač tvrdi kako senzor može razaznati slova na zrakoplovu koji je u daljini od 18 kilometara od pozicije slikanja.

Također, posjeduje veliki readout brzinu od 1.25 milijardi piksela po sekundi. Senzor tako omogućuje hvatanje videa visoke rezolucije brzine do pet sličica u sekundi. Canon sa ovim senzorom se fokusira na "specijalizirana praćenja i alate za prevenciju kriminala, ultra-high rezoluciju mjernih instrumenata i ostale industrijske opreme". Navode kako snimanje videoisječaka sa ovim senzorom dostiže rezoluciju koja je približno 125 puta kao Full HD video i oko 30 puta 4K rezolucije, navodi službeno priopćenje.

Canon ovim potezom sve više razvija tehnologiju i kvalitetu slikanja. Tako je 2007. najavio 50-megapikselni CMOS prototip koji je u tadašnje vrijeme bio ispred svog vremena. Tri godine kasnije povisio je na 120 megapiksela a sada dodatno povisuje letvicu sa ovih 250 MP.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Canon razvija 250-megapikselni senzor - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.