Asus na IFA-i predstavlja laptop sa vodenim hlađenjem i ostale high-end proizvode

Asus na IFA-i predstavlja laptop sa vodenim hlađenjem i ostale high-end proizvode

Na ovogodišnjem sajmu IFA u Berlinu je i Asus, koji svojim novim prozivodima za kompjutere impresionira publiku i novinare. Među novim najavljenim stvarima najviše pozornosti i pažnje osvojile su ROG Maximus matična ploča, GTX 980 Ti grafička kartica i neuobičajen laptop sa voednim hlađenjem ROG GX700.

Asus na sajmu nije još dao potpune detalje tih proizvoda kao ni specifikacije. Ovi najznaimljiviji modeli su samo "prvi pogled" u nadolazeće proizvode. Među proizvodima sa manjim detaljima je ROG Maximus VIII Extreme/Assemby matična ploča koja je bazirana na LGA 1151 socketu i Intelovim Skylake procesorima te sadrži četiri slota za DDR4 memoriju. Ono što je zanimljivo je da sa pločom dolazi ROG 10 Gb/s Ethernet adapter koji je kompatibilan unazad (dolazi na standardni PCI-Express 2.0 slot), navodi TomsHardware

Od ostalih proizvoda najzanimljivija je i ROG Matrix GTX 980Ti Platinum grafička kartica koja dolazi sa DirectCU II dizajnom hlađenja sa 10 mm heatpipe-ovima. Dolazi u privlačnoj metalnosivoj boji sa bakrom. Nikakvi ostali detalji nisu poznati za sada. Također, predstavio je svoj model zakrivljenog monitora ROG Swift PG348Q (34-inča, IPS panel rezolucije 3440 x 1440) te laptope ROG G752 Series (namijenjen za high-end gaming) koji dolaze u bakrenasto-plazmenom dizajnu.

ROG GX700 je bio i njihov najzanimljiviji proizovod na sajmu zbog činjenice da dolazi sa vodenim hlađenjem. Za sada se još ne znaju detalji koja će grafička kartica biti unutra no očekuje se snažna high-end kartica. Poznato je jedino da ima 17-inčni IPS 4K ekran te da dolazi sa eksternim radijatorom koji se jednostavno uključi u laptop. Ovaj model (koji će sigurno biti podosta skup) dolazi u četvrtom kvartalu ove godine. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asus na IFA-i predstavlja laptop sa vodenim hlađenjem i ostale high-end proizvode - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.