Procurile nove informacije za nadolazeću Lumiu 950 i 950 XL

Procurile nove informacije za nadolazeću Lumiu 950 i 950 XL

Iako je službeno potvrđeno da se Microsoft povlači i ostavlja Nokiju ponovno sa svojim imenom, i dalje rade na high-end smartphoneima. Tako su na redu došle i Lumije 950 i 950 XL.

Sam CEO Microsofta Satya Nadella je potvrdio da Microsoft je i dalje posvećen izdavanju novih mobitela pod svojim imenom. Procurile su slike i informacije o planovima za Lumiju. Prema njima, dugo se šuškalo o Lumiji 940 koju izgleda preskaču i idu izravno na 950 i 950 XL. 

Prvi model, 950-ica (zanimljivog kodnog imena Talkman) se očekuje da ima sljedeće specifikacije: 5.2 inčni ekran na 1080p, Snapdragon 808 procesor, 3GB RAM-a i 32 GB interne pohrane. Što se tiče fotoaparata, stražnja će imati 20 megapiksela dok prednja 5 MP. Model 950 XL (kodnog imena Cityman) navodno će imati 5.7 inčni ekran na 1440p i Snapdragon 810 procesor, navodi Windows Central. Podsjetimo da je ovaj procesor u zadnjim slučajevima imao problem sa zagrijavanjem tako da će ova tweakana verzija dolaziti sa ispravljenim nedostatcima. Promjena se vidi i u konektoru koji sada ima podršku za USB Type C. Oba dva imaju Iris skener za Windows Hello i Qi wireless punjenje integrirano. Prednost za razliku od iOS-a i Androida je što Windows Phone ima reputaciju da prilično dobro radi na starijim hardverima. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Procurile nove informacije za nadolazeću Lumiu 950 i 950 XL - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.