Novi VIDI: Pro eSports build i AiO računala

Novi VIDI: Pro eSports build i AiO računala

Je li bolje kupiti gotovo računalo ili ga sam slagati? Mislite da je odgovor jednostavan?

 

Kad nam je u redakciju stigao AMD-ov Ryzen APU s ugrađenom Vega grafikom, zaključili smo da ga nećemo testirati na uobičajeni način, već smo se potrudili nabaviti novu AM4 Mini-ITX matičnu ploču, i složiti prijenosni eSports build PC koji obujmom neće biti veći od trenutne generacije konzola.

 

naslovnica 264

U novom broju časopisa VIDI br. 264 koji možete kupiti na svim kioscima u zemlji, možete pronaći detaljni test našeg "sportskog" računala koje možete nositi na Counter Strike, Overwatch, League of Legends ili neki drugi eSports turnir.

Jesu li rudari kriptovaluta usmjerili kupce prema gotovim računalima? Odlučili smo provjeriti isplati li se više kupiti gotovu, unaprijed složenu konfiguraciju kakve se u dućanima prodaju pod atraktivnim imenima, ili je bolje upustiti se u slaganje od pojedinačnih komponenti. Još donedavno slaganje je bilo prilično isplativije, no vremena se mijenjaju, pa vam preporučamo da pogledate našu temu "Gotovo računalo vs slaganje konfiguracije" koja će vam ukazati na neke jako zanimljive stvari.

Gotovo-racunalo-ili-slaganje-konfiguracije


O Coffe Lake generaciji Intelovih procesora već smo puno puta pričali, no nismo odoljeli testirati dva nova unlockana procesora iz serije, Intel Core i5-8600K i i7-8700K, kako bismo saznali što sve mogu u standardnom i pojačanom izdanju.

I5 i I7 ptocesori 1



Glavna prednost All-in-One računala je što su računalo i monitor u jednom kućištu, pa nestaje potreba za brdom žica. Koncept koji je proslavio iMac i na PC strani ima puno predstavnika, a u Vidilabu smo okupili najbolje modele s tržišta i provjerili u čemu je tajna ove, pomalo zapostavljene kategorije računala.

Otvori i tehnologija 1

 

U novom Vidiju pronaći ćete čak 3 posebna priloga, GDPR, Smart Home & Smart Office te CLOUD. Kako ne bismo pisali isključivo o gotovim Smart Home rješenjima odlučili smo se poigrati u Vidilabu jeftinim DIY rješenjem pametne kuće bazirane na Arduinu i raznim senzorima.

Pametna kuća 46 OtvorA

 

Među hardverskim testovima izdvajamo i recenziju Asus Rog GL7027C prijenosnika, prvog gamerskog laptopa u čijem srcu kuca AMD Ryzen 7. Koje su dobre stvari a koje ne tako dobre u ovom mobilnom gamerskom stroju otkrit će vam naši testovi.

G702 NOVO 1



Dakako, u broju ćete pronaći i uobičajene rubrike, najave igara, Makovu kolumnu, VIDI doktora, a što se softvera tiče, tu su KDE Connect i Thunderbird, kao i test Top 5 internetskih preglednika, čiju smo brzinu odlučili provjeriti u konkretnim brojkama pa možemo reći da su rezultati egzaktni, kao uostalom i svi hardverski i softverski testovi koje provodi naš Vidilab.


U redakciju nam je stigao i Hypervsn sustav za prikazivanje "animiranih holograma" kojeg smo zamijetili nedavno na CES sajmu, a sada već i u Hrvatskoj postoji tvrtka koja ga zastupa, pa to nismo željeli propustiti.

9 2

 

Odigrali smo Skyrim, pravi punokrvni RPG u virtualnoj stvarnosti. Do sada smo već puno puta isprobali VR igranje, ali potpuno je druga priča kad s headsetom na glavi odigrate jednu kompleksnu RPG igru do kraja poput naše Lucije koja je u VR Skyrimu provela punih 15 sati. Saznajte je li nakon toga morala potražiti stručnu pomoć, ili je izgubila osjećaj za prostor pa je zbog toga odlutala u bijeli svijet (Barcelonu) gdje skuplja materijale za idući broj.

9c



Što se tiče najzanimljivijih pojedinačnih recenzija hardvera, Vidijevu medalju "Hot Stuff" osvojio je Panasonicov fotić Lumix DC-G9L, koji se pokazao izvrsnim za snimanje fotografija, ali i videa visoke kvalitete.

Lumix 4 otvorna


Ukoliko pak tražite dobar ultrabook, sigurni smo da će vas zaintrigirati naš test flagship modela Yoga 920 koji dolazi iz Lenova.

Osim ovog hardvera, u novom broju vas očekuju testovi novih kućišta, miševa, slušalica, a nismo zaboravili ni ultraizdržljivi telefon Cubot King Kong, pa saznajte zašto smo ga nazvali "Smartphone Godzilla".

King Kong 1

 

Ukoliko ste zbog rudarenja spremni svoju grafičku karticu izvrgnuti maksimalnom opterećenju, dobro će vam doći jedan od alata koje smo testirali jer uvelike pojednostavljuju čitav proces. Ako se korištenjem nekog od naših Top 5 alata za kriptorudarenje obogatite, sjetite se spomenuti nas na svojem blogu ili u oporuci.

OTVOR duplerica



Ako tražite dobar i lagan prenosivi printer koji radi na baterije, predlažemo vam da pogledate recenziju Epson WorkForcw WF-100 uređaja koji nije veći od knjige, a može svašta.

Što nam donosi peta generacija mobilne mreže i kada ju možemo očekivati u Hrvatskoj saznat ćete u našoj temi "Sve o 5G tehnologiji". Kako ne bismo iznosili čiste tehničke podatke posjetili smo tvrtku Ericsson Nikola Tesla, čiji zaposlenici rade na 5G projektima širom svijeta, gdje smo dobili sve informacije iz prve ruke. Pored toga dobili smo input o tome kada možemo očekivati 5G u Hrvatskoj i od domaćeg teleoperatera.

1241

 

 

Preneseno sa: vidi.hr

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi VIDI: Pro eSports build i AiO računala - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.