Thermaltake izdao novo kutno kućište otvorenog tipa

Thermaltake izdao novo kutno kućište otvorenog tipa

Thermaltake najavio da u prodaju pušta novo Core P90 TG kućište s kaljenim staklom.

Glavna značajka ovog nekonvencionalnog kućišta je njegov dizajn. Oblikovana kao kut gdje se sastaju zidovi prostorije, ova struktura od čelika i kaljenog stakla je savršena platforma za slaganje PC-a s RGB osvijetljenim vodenim hlađenjima. Kućište u osnovi predstavljaju 2 panela postavljena pod kutem od 90 stupnjeva. Komponente se postavljaju na dvije zidne plohe. Svaka od tih ploha je prekrivena panelima od kaljenog stakla. Za sklapanje kućišta Thermaltake je većinom koristio vijke, stoga se određene komponente poput stopala kućišta mogu ukloniti što omogućuje da se kućište montira i na zid ili da se polegne na poleđinu.

 

 

Lijeva ploha kućišta je namijenjena za postavljanje matične ploče. Napajanje stoji odmah ispod ruba matične ploče na vertikalom držaču. Desna ploha je posvećena hlađenju i pohrani podataka stoga se tamo nalaze 3 vertikalno postavljena držača za 140 mm ventilatore koji su okruženi držačima za 2.5“ HDD-ove.

Na vrhu kućišta se nalazi trokutasti panel koji složi kao prednji IO-panel i koji natkriva kanal koji se formira na poleđini kućišta. Unutar tog kanala ima mjesta za dva 3.5“ HDD-a. Također taj kanal je namijenjen za smještaj kablova koji se mogu provesti kroz dva procjepa na bočnim panelima kućišta.

Kućište je prvenstveno namijenjeno za vodena hlađenja pošto je smještaj ventilatora moguć samo na desnoj plohi. Fleksibilne ventilatorske tračnice omogućuju kompatibilnost radijatora veličine 320 ili 420 također horizontalna ploha za montiranje omogućuje lako postavljanje kombinacija vodene pumpe i rezervoara.


Što se matičnih ploča tiče, moguće je postavljanje Micro-ATX, Mini-ITX i ATX veličina ploča. Thermaltake navodi da je maksimalna duljina GPU-a koja se može postaviti 320 mm a maksimalna duljina napajanja 220 mm, doduše na slikama se ne vidi razlog takvih ograničenja. Maksimalna visina hladnjaka od 180 mm znači da postavljanje bilo koje grafičke kartice horizontalno ne bi trebao biti problem. Ako se GPU postavlja vertikalno postoji problem da će smetati nekim većim hladnjacima. Za taj slučaj kućište dolazi s produžnim PCIe riser kablom.
Core P90 je novi dodatak seriji Thermaltakeovih  kućišta otvorenog tipa i pridružuje se već postojećim P5, P3 i P1 kućištima. Neukrašena i jednostavna konstrukcija su standardne značajke takvih kućišta. Core P90 je dostupan u pretprodaji po cijeni od 180 dolara na Thermaltakeovoj službenoj stranici.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Thermaltake izdao novo kutno kućište otvorenog tipa - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.