Panasonic predstavio novi mirrorless flagship fotoaparat

Panasonic predstavio novi mirrorless flagship fotoaparat

Lumix G9 novo je lice u Panasonicovoj DSLM ponudi. Zanimat će profesionalne korisnike koji žele zamijeniti DSLR mirrorless fotoaparatom.

Posjeduje 20,3-megapikselni Live MOS senzor s okidanjem od 0,04 sekunde te elektronskim tražilom od 3,680K točaka pri 120 sličica u sekundi.

Troinčni pokretni LCD ekran rezolucije 1,040K točaka osjetljiv je na dodir, a na vrhu se nalazi statusni LCD ekran koje inače nalazimo na DSLR-ovima.

Omogućeno je snimanje videa u 4K rezoluciji pri 60 sličica u sekundi i 6K pri 30 sličica u sekundi, a High-Resolution način rada može isporučiti 80-megapikselne fotografije u JPEG i RAW formatima. Radi se o mogućnosti stapanja osam fotografija koje su nastale s pomicanjem senzora, što znači da je pritom stativ obavezan dodatak.

G9 je otporan na prskanje vode, prašinu i temperature do deset celzijevih stupnjeva, a mogu se naći i dva SD (UHS-II) utora. Podržava i WiFi te Bluetooth.

Predstavljen je i novi Leica objektiv DG Elmarit s Power Optical Image Stabilizerom, sa žarišnom duljinom od 200mm te otvorom blende od f/2.8.

Novi Panasonicov DSLM bit će dostupan kao body po cijeni od 1700 eura, s Leica 12-60mm objektivom po 2300 eura, dok će se Leica DG Elmarit objektiv moći kupiti za 3000 eura od siječnja sljedeće godine.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Panasonic predstavio novi mirrorless flagship fotoaparat - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.