GoPro lansirao svoj prvi dron i dvije akcijske kamere u Hero 5 seriji - 4.5 out of 5 based on 2 votes
GoPro lansirao svoj prvi dron i dvije akcijske kamere u Hero 5 seriji

GoPro lansirao svoj prvi dron i dvije akcijske kamere u Hero 5 seriji

Nakon dugog očekivanja GoPro je konačno lansirao svoj prvi dron pod imenom Karma.

Kompanija je sada i službeno ušla na tržište dronova na kojem su prisutne već mnoge kompanije poput DJI-a. Njihov prvi dron Karma je poseban po tome što je preklopiv, isporučujući ga u maloj torbi radi što lakše prenosivosti. Dron sa četiri elise (tzv.quadcopter) ima kontroler s dva joysticka i ekranom na dodir stavljenim na 720p rezoluciju. Uključen je i Karma Grip za što bolje i lakše snimanje videoisječaka, ugradivši na njega stabilazator i kontrole za kameru. Maksimalna brzina mu je 15 m/s, dok je udaljenost stavljena na 1000 metara. Maksimalni otpor zraka je 10 m/s, a sama visina leta do 4500 metara.

dron Karma

GoPro Karma se sastoji od 3-axis gimbala koji služi za stabiliziranje kamere. Moguće ga je i maknuti i iskoristiti ga i u standardne svrhe snimanja s kamerom. Navedeno je kako je kompatibilan s Hero 4 i najnovijom serijom kompanijinih akcijskih kamera Hero 5 serije. Prikladan je za nove pilote koji tek ulaze u svijet letenja, a dodatan plus je i da su ugrađene zone u kojima se ne smije letjeti. Pritiskom na Land tipku, dron se automatski vraća korisniku. Posjeduje zamjenjivu bateriju od 5100 mAh koja pruža do 20 minuta leta na punjenju od jedan sat. Propereleri su dugi do 25,4 cm, a sama je težina je 1006 grama.

Dostupan će biti od 23. listopada po cijeni od 799 dolara (oko 5.431 kn) bez kamere. Cijena drona s novim Hero 5 Sessionom je 999 dolara (oko 6.791 kn), dok će s jačom Hero 5 Black kamerom biti 1099 dolara (oko 7.471 kn).

Uz predstavljeni dron, tu su i dvije nove akcijske kamere.

Hero 5 2

Hero 5 Black

Hero 5 Black najjači je predstavnik, nudeći tako snimanje u 4K rezoluciji na 30 fps-a, slikanje od 12 MP i ekran na dodir od dva inča. Ugrađen je GPS i zaštita protiv vode do 10 metara. Posebno je kod njega što se može njime upravljati i putem glasa (sedam jezika), što korisnika oslobađa od potrebe za držanjem. Može snimati kvalitetnije videoisječke zahvaljujući naprednoj video stabilizaciji, time lapse video, bez obzira da li je dan ili noć, te videoisječke u slabijim uvjetima svjetla.

HERO5 Black Carousel1 v2

Za mrežnu konekciju osiguran je WiFi i Bluetooth, dok se svi podaci automatski spremaju na cloud. Baterija je kapaciteta od 1220 mAh, a sami portovi su USB-C i micro HDMI. Cijena je 399 dolara (oko 2.712 kn).

Hero 5 Session je nešto slabiji od Blacka, nudeći sposobnost snimanja 10 MP slika. Nema nekih opcija kao što ima prethodnik, poput GPS-a, ekrana na dodir ili podrške za RAW format što se odražava i na manjoj cijeni. Baterija je također slabija, dolazeći s kapacitetom od 1000 mAh i USB-C portom.

HERO5 Session 315

U svim ostalim aspektima identičan je Blacku. Košta 299 dolara (oko 2.032 kn).

Oba dvije kamere bit će dostupne od 2.listopada.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

GoPro lansirao svoj prvi dron i dvije akcijske kamere u Hero 5 seriji - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.