IFA 2016: Samsung predstavio pametni sat Gear S3 s Gorilla Glass SR+ zaštitom - 5.0 out of 5 based on 1 vote
IFA 2016: Samsung predstavio pametni sat Gear S3 s Gorilla Glass SR+ zaštitom

IFA 2016: Samsung predstavio pametni sat Gear S3 s Gorilla Glass SR+ zaštitom

Samsung je u Berlinu predstavio novi pametni sat Gear S3 koji će dolaziti u dvije verzije.

Samsungov okrugli pametni sat pod nazivom Samsung Gear S3 dolazi u dvije verzije – Frontier i Classic. U njih su ugrađeni GPS, altmetar, brzinomjer, a na ekranu je moguće imati cijelo vrijeme prikazan sat (Always On, kao na modelima Samsung S7 i Note7). Kompanija navodi kako sat može imati tri do četiri dana autonomije između dva punjenja baterije od 380 mAh. Dolaze s IP68 standardom zaštite, čime sat postaje otporan na prašinu i vodu.

Samsung Gear S3 Frontier i Gear S3 Classic imaju okrugli Super AMOLED ekran promjera 1,3 inča. Sam ekran sata prekriven je staklom otpornim na ogrebotine (Gorilla Glass SR+). U njima se nalazi dvojezgreni Samsungov čipset Exynos, 768 MB RAM-a i 4 GB interne memorije. Rotirajući mehanizam, kao i na modelu Gear S2, omogućuje kretanje po izborniku te prihvaćanje ili odbijanje poziva. Po ekranu s rotirajućim korisničkim iskustvom (koristi se Tizen operativni sustav) se može pisati i crtati, navodi Mobil.hr.

Classic 3

Classic

 

Alti/barometer i Speedometer omogućavaju praćenje nadmorske visine i atmosferskog tlaka te prijeđene udaljenosti i visinu. Za pitanje povezivosti Gear S3 Frontier ima ugrađen LTE te Bluetooth i Wi-Fi, dok Gear S3 Classic ima samo Bluetooth i Wi-Fi. Uz to, Frontier ima mikrofon i zvučnik za telefoniranje direktno preko sata (HD glasovni pozivi preko LTE mreže).

Ugrađena LTE tehnologija omogućuje i da se na pametnom satu, dakle direktno bez pametnog telefona kao povezujuće jedinice, može slušati glazba preko servisa Spotify. Naveli su i suradnju s BMW-om, kojom se vlasnicima ovog sata i novih BMW vozila direktno preko Gear S3 omogućuje otključavanje vozila i drugih opcija.

Frontier 3

Frontier

 

Za sada nije bilo spomenuto kada bi se mogao pojaviti na tržištu i po kojoj cijeni.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

IFA 2016: Samsung predstavio pametni sat Gear S3 s Gorilla Glass SR+ zaštitom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.