Vidijev dvobroj donosi više od 50 gadgeta iz kategorija smart car, home, plants, fitness i devices - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Vidijev dvobroj donosi više od 50 gadgeta iz kategorija smart car, home, plants, fitness i devices

Vidijev dvobroj donosi više od 50 gadgeta iz kategorija smart car, home, plants, fitness i devices

U novom broju čitatelj može saznati kojih će to više od 50 smart tech gadgeta učiniti dom, kuću i ljetovanje pametnijim i sigurnijim.

U današnje tehnološko doba na raspolaganju imamo puno više od toga, jer pametni gadgeti donose vrlo napredne značajke koje će nam omogućiti udobnu, zabavnu, ekonomičnu i sigurnu vožnju automobilom, čuvati stan ili kuću, brinuti se o cvijeću i vrtu pametnim hidroponskim IoT sustavom i još mnogo toga više. Pored toga moći ćete se opremiti pametnim nakitom, obući pametnu odjeću, te uživati u zabavi s dronovima, pametnim kamerama i mnogim drugim povezanim gadgetima, a ako odlučite ovo ljeto provesti u gradu, možete se odmoriti na pametnoj klupici u parku.

Kako su mnogi od tih gadgeta i pametnih sustava djelo Hrvata, za potrebe glavne teme broja dvobroja Vidija br. 245/246, odlučili smo dobar dio reportaža posvetiti upravo njihovim rješenjima, a kao idealno ljetno štivo će vam poslužiti i veliki popis najzanimljivijih rješenja koja su odabrali naši Vidilabovci.

Reći ćemo vam samo da se unutar teme nalaze i ekskluzivne informacije iz male "tvornice" pokraj Zagreba, u kojoj Mate Rimac i društvo razvijaju cutting-edge tehnologiju za druge tvrtke, pa više svoje poslovanje ne temelje isključivo na superautomobilima.

Smart Car Rimac

Bez obzira gdje i kako provodili ljetovanje, sigurni smo da ćete svojim pametnim telefonom okidati veliki broj slika. Stoga vam skrećemo pozornost na još jednu temu novog Vidija, usporedni test najboljih selfie kamera, za koji smo okupili osam flagship telefona i usporedili njihove napredne prednje kamere.

Selfie tema

U velikom Vidilab dvoboju HTC Vive vs. Oculus Rift usporedili smo najbolje VR headsetove u sedam rundi. U hardverskoj temi doznajte koji je uređaj nokautiran, a koji je napustio ring s uzdignutim kontrolerom.

Oculus Vs Vive 3

U našoj "How to" radionici možete saznati kako pretvoriti svoje malo Raspberry Pi računalo u vremensku postaju, te si ju izraditi prema našim "korak-po-korak" uputama.

U ljetnu shemu novog broja odlično se uklapa i naša Mi-FI tema, jer što će vam svi ti silni pametni gadgeti ako ih ne možete spojiti na internet. Jasno je da na mnogim mjestima i prekrasnim lokacijama u lijepoj našoj nemate na raspolaganju fiksni internet niti Wi-Fi modem. Za dodir sa svijetom prisiljeni ste koristiti mobitel, odnosno podatkovnu mrežu unutar paketa koji plaćate vašem teleoperateru, a dobro vam je poznato da ti megabajti i gigabajti skupo koštaju, dok se mreža lako optereti ako recimo koristite svoj smartfon kao hot-spot. Mi vam iz tog razloga nudimo Mi-Fi rješenja, o kojima ćete u našoj temi saznati obilje detalja u vezi njihove funkcionalnosti, isplativosti i učinkovitosti.

MiFi

Hardverski čistunci koje zanima isključivo "pravi računalni hardver", pronaći će za sebe testove "običnih" i "specijalnih" prijenosnika, procesora, grafičkih kartica, uključujući Nvidia GTX 1060, GTX 1070, te AMD RX 480.

MSI GTX 1060 Gaming X

Također nismo propustili testirati ni Cat S60 "rugged" smartfon s termalnom kamerom, koji će vam odati koliko je vruće srce osobe suprotnog spola koja tvrdi da kuca samo za vas.

Ljubitelje softvera vjerojatno će zanimati naša tema o programiranju u kojoj predstavljamo Gambas - razvoj aplikacija za Linux u Visual Basic stilu, dok ćete u drugoj softverskoj temi saznati mnoštvo detalja o cloud backup servisima.

Ako svoje desktop računalo ili prijenosnik još niste opremili dobrim igrama, te ne namjeravate za gaming trošiti novac namijenjen bureku i sladoledu, vjerojatno će vam dobro doći besplatne igre koje možete preuzeti s našeg pratećeg DVD-a, među kojima izdvajamo strategiju Command & Conquer: Tiberian Sun i DOOM RL koji pokazuje što dobijete kada DOOM pretvorite u 2D pucačinu.

Acer Predator 17 3

Tu su još Spelunky, Super Crate Box, Sensible Soccer, Battle for Wesnoth i drugi besplatni naslovi, koji će vam spasiti "gamersku čast" čak i ako na ljetovanju ne raspolažete s nekim (pre)nabrijanim PC-em.

I za kraj vam želimo još samo prenijeti poruku našeg glavnog urednika koji u Uvodniku ovog broja Vidija piše: Uživajte i pišite nam na mail ako baš povodom naše teme pokrenete neki novi tehnološki start-up koji će proizvesti neki ludi tech gadget o kojem ćemo rado pisati.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Vidijev dvobroj donosi više od 50 gadgeta iz kategorija smart car, home, plants, fitness i devices - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.