E3 2016: Sonyev Playstation VR dobio službeni datum izlaska - 2.8 out of 5 based on 4 votes
E3 2016: Sonyev Playstation VR dobio službeni datum izlaska

E3 2016: Sonyev Playstation VR dobio službeni datum izlaska

Iako je Sony objavio početak prednarudžbe za Playstation VR još u ožujku, tada nije objavio točan datum njegovog izlaska.

Virtualna stvarnost (skraćeno VR) ove godine doživljava pravi procvat. Mnogo je VR uređaja, poznatih (HTC Vive, Oculus Rift) i manje poznatih (StarVR) koji izlaze ili će uskoro izaći. Kako ne bi samo računala i mobiteli imali VR mogućnost, Sony se potrudio da napravi svoj VR headset za konzolu pod jednostavnim imenom Playstation VR.

Sve što se znalo je da će Sonyev VR doći u kolovozu, a sada je na konferenciji na E3 sajmu službeno potvrđen i datum izlaska. Kao službeni datum lansiranja PSVR-a navodi se tako 13. listopad.

PSVR 2

U skladu s izlaskom, najavljeno je i kako će biti spremno oko 50 igara za PSVR platformu. Radi se o prilično poznatim i popularnim naslovima, nabrojivši na konferenciji neke poput Resident Evila VII: Biohazard, Final Fantasya XV VR, Star Wars Battlefront: X-Wing VR Mission pa čak i Batman Arkham VR.

Playstation VR HMD može se naručiti za 399 dolara (oko 2.673 kn), no u slučaju da korisnik nema PS Move kontroler i kameru tada će morat izdvojiti 550 dolara (oko 3.685 kn) za cijeli paket. U usporedbi s konkurentima poput Rifta i Oculusa, ovo je puno niža i prihvatljivija cijena za korisnike konzola kojima će se se ponuditi još bolji osjećaj imerzije u igrama.

PSVR 3

PSVR po pitanju specifikacija posjeduje OLED način prikaza, veličinu zaslona od 5,7 inča i rezoluciju od 1920 x 1080 (960 x 1080 po oku). Vidno polje mu je približno 100 stupnjeva, dolazeći sa akcelerometrom i žiroskopskim senzorom. Frekvencija osvježavanja je prisutna na 120 i 90 Hz. Spaja se na jednostavan način. Potrebno je samo uključiti PSVR u Playstation kameru u Playstationu 4.

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

E3 2016: Sonyev Playstation VR dobio službeni datum izlaska - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.