Mobiteli Oppo R9 i Plus varijanta službeno predstavljeni

Mobiteli Oppo R9 i Plus varijanta službeno predstavljeni

Kompanija je službeno predstavila svoje nove modele smartfona, R9 i R9 Plus.

Oba dva modela imaju isti dizajn, no različite specifikacije. Tako model Oppo R9 ima manji ekran od Plus varijante, no svejedno vrlo velikih dimenzija. Radi se o phabletu s FullHD AMOLED 5,5-inčnim ekranom, pogonjenim s Mediatekovim Helio P10 čipsetom koji ima četiri Cortex-A53 jezgre na 2 GHz, te još četiri koje rade na 1 GHz. Ni ostale specifikacije nisu ništa manje snažne, dolazeći tako s 4 GB memorije i 64 GB pohrane. Pohrana se može dodatno povećati putem microSD kartice do 128 GB.

Što se tiče kamere, kompanija je napravila zanimljivu opciju, nudeći veći broj MP-a za prednju nego stražnju kameru. Tako selfie kamera ima 16 MP i f/2.0 leću sa 78 stupnjeva vidnim poljem. Stražnja je 13 MP i ima f/2.2 s 80 stupnjeva vidnim poljem. Kapacitet baterije iznosi 2,850 mAh.

Njegova Plus varijanta dolazi s ekranom od šest inča (Full HD AMOLED), s omjerom ekrana do rubova od 79 posto (naspram R9 koji ima 77 posto).

oppo r9 4

Snapdragon 652 čipest implementiran je u smartfon, nudeći tako četiri Cortex-A72 jezgre na 1,8 GHz i četiri Cortex-A53 jezgre na 1,2 GHz.
Posjeduje isti broj memorije i pohrane, no dolazeći i sa 128 GB modelom pohrane. Podržava i hibridni microSD/second-SIM utor kao i prethodnik. Kapacitet baterije proteže se do 4,120 mAh.

Oba dvije kamere imaju 16 MP, samo što ovaj koristi Sony IMX298 senzor s f/2.0 lećom, a zahvaljujući čipestu sposoban je snimati i 4K video (što prethodnik ne može).

oppo r9 2

Oba imaju i senzor za otisak prsta koji se nalazi na prednjoj strani te podršku za 4G LTE. Iako su novi modeli ne dolaze s kompanijinom tehnologijom Super VOOC koju su predstavili na MWC-u, već s VOOC Flash Charge.

oppo r9 3

Operativni sustav je nešto stariji, Android 5.1.1.

Oppo R9 košta 430 dolara (oko 2.865 kn), te je za sada dostupan za prednarudžbu. Prve isporuke s narudžbama krenut će 24.ožujka.

R9 Plus ima cijenu od 510 dolara (oko 3.398 kn) za 64 GB verziju. Trenutno nema nikakvih informacija vezanih za dostupnost širom svijeta, osim Kine gdje kreće sljedeći mjesec u prodaju.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Mobiteli Oppo R9 i Plus varijanta službeno predstavljeni - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.