Synology proizveo svoj prvi router, RT1900ac

Synology proizveo svoj prvi router, RT1900ac

Kompanija Synology, kod nas najpoznatija po svojim NAS uređajima, objavila je i svoj prvi router, RT1900ac.

Njihov prvi proizvod namijenjen tržištu routera, RT1900ac, razlikuje se od konkurencije po svom implementiranom operativnom sustavu imenom Synology Router Manager. Kompanija je navela kako se radi o sustavu laganom za korištenje, posjedujući sučelje nalik na desktop i besplatna ažuriranja. Zahvaljujući SRM-ovom mrežnom centru moguće ga je dodatno prilagođavati, sadržavajući opcije poput praćenja mrežnog prometa, kontroliranja dostupnosti interneta od strane uređaja ili aplikacije itd. Pomoću pruženih add-on paketa može ga se koristiti i kao VPN server, autentifikacijski server, DNS server itd. Putem aplikacije DS router moguće je s njime upravljati i iz daljine.

Beamforming tehnologijom omogućava fokusiranje bežičnog signala prema šest podržanih uređaja, smanjujući latenciju i potrošnju energije i poboljšavajući domet.

Što se tiče hardverske strane, posjeduje dvojezgreni CPU na taktu od 1 GHz, 256 MB DDR3 memoriju te tri antene visokog dometa. Tu su još i pet RJ-45 Gigabit porta, od kojih je četiri za LAN i jedan za WAN, WPS switch, te tipke za Eject (za USB 3.0 port SD čitač kartice), uključivanje, resetiranje i Wi-Fi On/Off.

RT1900ac 2

RT1900ac koristi zadnju 802.11ac bežičnu tehnologiju koja pruža 2,4GHz i 5 GHz signale za kombinirani prijenos podataka brzine do 1900 Mbps i podršku za 802.11b/g/n/ac.

Za sada se očekuje da će izaći u Americi u prvom kvartalu, po cijeni od 150 dolara (oko 1.011 kn).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Synology proizveo svoj prvi router, RT1900ac - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.