Novi VR HMD za pametne telefone od ImmersiON-VRelie

Novi VR HMD za pametne telefone od ImmersiON-VRelie

Virtualna realnost je tehnologija koja svakim danom dobiva sve više na popularnosti. Mnogobrojne poznate i manje poznate kompanije bave se razvojem i stvaranjem hardvera i softvera za VR.


Iako nepoznata, kompanija ImmersiON-VRelia objavila je kako je krenula s prodajom svog prvog proizvoda za korisnike, GO headset.
Prvi put je GO headset predstavljen na Immersed konferenciji prošle godine. Fokus ovog uređaja je na radu s modernim pametnim telefonima, te pruža i mogućnost korištenja augmentirane realnosti koristeći mobitelovu integriranu kameru.
Zahvaljujući prilagođenim dijelovima, odgovora svakom telefonu. Može prihvatiti iOS i Android uređaje u rasponu od 4 do 6 inča ekrana. Svaki mobitel ima svoj poseban dizajn, tako da je kompanija napravila prilagođene dijelove za iPhone 6, iPhone 6 Plus, Samsung Note 3, Note 4, S4, S5 i OnePlusOne. Moguće je i sam isprintati te dijelove pomoću 3D printera, dok će sama kompanija izdavati STL datoteke za printanje.

ImmersiON VRelia Transparent
ImmersiON-VRelia je sama razvila svoj SDK kako bi pomogla drugima u razvijanju AR i VR mogućnosti za njihov proizvod. SDK je besplatan, sa svom dokumentacijom i video tutorialima za developere koji se nalaze na njihovoj stranici. Uređaj sadrži i sustav optičke korekcije najnovijeg datuma, za što bolju imerzivnost i oštrinu, i to bez korištenja naočala, navodi službena stranica.

Također, sa headsetom dolazi i maleni Bluetooth gamepad od Viaplaya. Gamepad pruža uobičajeni d-pad, standardne tipke (A, B, X i Y) te dualne analogne stickove.

THE GO VIRTUAL REALITY HMD GAMEPAD KIT

Dostupan je za 140 dolara (oko 936 kn). Prva pošiljka je rasprodana dok se druga očekuje ubrzo.
Tržište se polako zaoštrava i s vremenom će biti sve više VR headsetova. Google Cardboard, jeftini i jednostavni headset rađen od kartona imali smo prilike nedavno testirati a kako to izgleda možete vidjeti ovdje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi VR HMD za pametne telefone od ImmersiON-VRelie - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.