Izvor: službena stranica Della

Dell napravio jednu od najvećih industrijskih akvizicija kupovinom EMC-a

Američki Dell je u ponedjeljak objavio kako će platiti astronomskih 68 milijardi dolara kako bi kupio kompaniju EMC, koja se bavi proizvodima za pohranu podataka, te njihovu filijalu VMware.

EMC-ova najuspješnija podružnica VMware bavi se virtualizacijskim softverom koji omogućuje kompanijama da pokrenu više kompjuterskih sustava na pojedinačnom kompjuterskom serveru.
Ovim potezom Dell se više okreće prema poslovnom sektoru i poslovnim korisnicima nego potrošaćima. Takva činjenica zapravo i ne iznenađuje kad se zna da im je, prema istraživanju IDC-a (International Data Corporation), prodaja kompjutera, laptopa i hibrida za 2014.godinu pala za 8.5 posto. Okrenuli su se prema poslovnim korisnicima, što je pokazalo pozitivne rezultate. Ove godine zabilježili su rast u prodaji jeftinijih servera, držeći drugo mjesto. Ostvarili su 18 posto na tržištu prihoda od servera, što predstavlja rast od 12.6 posto u odnosu na prošlu godinu, navodi istraživanje IDC-a.

"Naša nova kompanija bit će jaka dobro pozicionirana za rast u najvećim strateškim područjima IT-a sljededeće generacije koja uključuje digitalnu transformaciju, softverski definirani podatkovni centri, infrastruktura, hibridni cloud, mobilnost i zaštita" - izjavio je u izvješću osnivač Della, Michael Dell.

Zbog jake konkurencije ali i sve slabije prodaje Dell se fokusirao u potpunosti na poslovne korisnike, za razliku od HP-a koji je svoju kompaniju podijelio na dva dijela: kompjuteri i printeri te usluge za poslovne korisnike. Zadnja njihova akvizicija bila je u ožujku prošle godine kad su kupili svjetskog pružatelja analitičkog softvera, StatSoft.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Dell napravio jednu od najvećih industrijskih akvizicija kupovinom EMC-a - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.