Pushbullet alternative

Pushbullet alternative

Međuplatformsko slanje linkova

Pushbullet je moćni alat za cross-platformsko slanje linkova i redefinirao je sustav notifikacija. On ipak nije usamljen u svojoj misiji pa vam donosimo pregled najboljih alternativa

Pushbullet je u naše živote ušao početkom 2013. godine i redefinirao način na koji gledamo notifikacije. Od skromnih početaka kada je aplikacija omogućavala jedino slanje linkova s jedne na drugu platformu pa sve do sada kada je iz Pushbulleta moguće putem računala interaktirati s mobitelom kao da vam je u ruci, broj je korisnika bio u konstantnom porastu, a ocjene i kritike nisu mogle biti bolje.

pushbullet pushbullet

Pushbullet: Danas je gotovo nezamislivo da nismo stalno dostupni, zato ne čudi što postoje stotine servisa koji nude unificiranje notifikacija između raznih uređaja

 

Kako je korištenje Pushbulleta bilo u potpunosti besplatno, a jedino bilo ograničenje veličina datoteke koju šaljete s jedne na drugu platformu, autori su očito shvatili da s takvim poslovnim modelom neće daleko stići pa su odlučili uvesti “pro” opciju koja bi se, naravno, plaćala. Ovo samo po sebi nije problematično i česta je pojava u svijetu mobilnih aplikacija, ali način na koji su autori odlučili provesti svoju ideju razljutio je mnoge korisnike.

Naime, aplikacije koje inače uvode “pro” opciju kroz nju najčešće nude dodatne funkcionalnosti koje nisu bile u osnovnoj aplikaciji. Za razliku od toga, Pushbullet će mnoge funkcije koje su do sada bile besplatne odjednom korisnicima besplatne inačice uskraćivati te za njih tražiti novce.
Primjerice, odgovaranje na mobilne poruke s računala do sada je bilo besplatno i neograničeno, dok od sada u besplatnoj inačici Pushbulleta možete odgovoriti na 100 poruka mjesečno što vjerojatno nije dovoljno niti za jedan dan prosječnog korištenja. Također, notifikacije više nisu interaktivne već su samo pasivni pop-up prozor, dok ćete potpunu funkcionalnost morati platiti.

Ono što stvar čini gorom je to što su se odlučili za pretplatu od $40 godišnje ili $5 mjesečno; cijelu odluku su iznijeli u blog postu koji je zvučao dosta bahato, a paranoičniji korisnici su iz tog nesretno sročenog teksta čak iščitali i suptilnu prijetnju prodajom privatnih podataka. Korisnici Pushbulletom šalju linkove i sadržaje iz najrazličitijih sfera privatnosti tako da je uopće spominjanje prodavanja podataka kao mogućeg izvora zarade bilo jako loše prihvaćeno, iako je spomenuto samo kao nešto što developeri nemaju namjeru napraviti.

Postavlja se pitanje – što ako Pushbullet ikada spusti cijenu ili se vrati na besplatni model, znači li to da su nas prodali? Razočarani ovakvim postupanjem, mnogi su se vjerni korisnici Pushbulleta odlučili na razne alternativne solucije. Mi ćemo vam ovdje predstaviti neke.

(Stranica 1 od 10)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 10)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Pushbullet alternative - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.