U slučaju nedostatka inspiracije u kuhinji

U slučaju nedostatka inspiracije u kuhinji

Trebate li dobar recept ili pratite unos kalorija? Možda tražite restoran u blizini? Za sve to postoji aplikacija, naravno, a ovdje su najbolje za Android i iOS

 


Pancake Recipes

Pancake rec 2 4557

Svi vole palačinke! A što kažete na stotine recepata za palačinke na jednom mjestu? Moving Treehouse, razvojni studio iza aplikacije Pancake Recipes napravio je cijelu znanost oko pečenja palačinki. Kolika je debljina palačinki potrebna za pojedini preljev ili voće kao dodatak? Recepti za palačinke iz svih dijelova svijeta. Palačinke raznih oblika za djecu, prigodne palačinke za Valentinovo. Osim slatkih palačinki, mogu se pronaći recepti za slane palačinke, palačinke s plodovima mora i meksičke ljute palačinke.

Sve, pa i puno više o palačinkama pronaći ćete unutar aplikacije, zajedno s receptima za pripremu i fotografijama pripremljenih. Aplikacija nema najbolje riješeno sučelje, pomalo je nepregledna i ima veći broj reklamnih banera, no to neće smetati najvećim ljubiteljima palačinki.

 

Proizvođač: Moving Treehouse
Cijena: besplatno
Ocjena: 3

Pancake rec 4557

 


Croatian Cuisine

cro cuisHrvatska kuhinja po mnogočemu je specifična u svijetu. Domaći autohtoni jelovnik sastavljen je od sraza brojnih civilizacija koje su u prošlosti obitavale na ovim prostorima. Zbog toga se kuhinja od Istre do Dalmacije, od Zagorja do Slavonije bitno razlikuje. Aplikacija Croatian Cuisine objedinjuje poznate hrvatske specijalitete. Poslastice koje nađete u aplikaciji možete skuhati ili ispeći prema detaljnim receptima, pogledati fotografije obroka ili možete naći hrvatske restorane u kojima možete kušati autohtone hrvatske specijalitete. Aplikacija je vizualno predivna i žao nam je što više restorana nije ušlo u kooperaciju s autorima aplikacije jer bi im to bila fantastična promocija za ugostiteljski objekt.

 

Proizvođač: Arbiter elegantiae d.o.o.
Cijena: besplatno
Ocjena: 5

 


Look & Cook

look n cookČak i ako se ne smatrate odličnim kuharom, s aplikacijom Look & Cook na pravom ste putu da to postanete. Aplikacija pruža najdetaljniji pregled svih faza kuhanja obroka, s vodičima u nekoliko fotografija, te pregledom svih kuhinjskih pomagala i dodataka koji su vam potrebni za pripremanje obroka. Za razliku od drugih kulinarskih aplikacija, Look & Cook različita jela razvrstava u kategorije prigoda, npr. piknik, roštilj, romantična večera ili veganski obroci. Aplikacija promiče uporabu svježih namirnica te pokazuje i uči proces izrade tjestenine od svježeg tijesta. Budući da se radi o drukčijoj kuhinji od one na koju smo naviknuli, želite li pripremati obroke prema Look & Cook vodičima, osigurajte se velikim brojem egzotičnih začina.

 

Proizvođač: Kinetic Art Ltd.
Cijena: besplatno
Ocjena: 5

look n cook 2

 


The book of my recipes

the book of my recSvaka prava domaćica ima svoju knjižicu recepata. U njoj se nalaze sve životno iskustvo u kuhanju i najukusniji obroci s kojima se susrela. No moderne domaćice trebaju i moderni blok za pisanje recepata. The book of my recipes vizualno je predivna aplikacija u koju pohranjujete svoje recepte u digitalnom obliku. Dolazi s nekoliko predložaka recepata koje možete obrisati prije pisanja vlastitih, a sve raspoređujete u pet kategorija: predjela, glavna jela, deserti, salate i dodaci. Napisane recepte prijateljima možete poslati e-poštom ili ih objaviti na društevnim mrežama Facebook i Twitter. Nakon spravljenog obroka, uspješan recept možete ovjekovječiti fotografijom.

 

Proizvođač: Divulgando SRL
Cijena: besplatno
Ocjena: 5

the book of my rec 2

 


Veggie Weekend

Veggie WeekendVegetarijanci i vegani uvijek će teže naći idealnu aplikaciju za kuhanje po svom guštu. Mi smo si dali truda i otkrili da je Veggie Weekend najbolja aplikacija za njih. Aplikacija sadržava mnogo recepata iz svih djelova svijeta, a odlika im je da se rade isključivo od svježeg voća i povrća. Vegetarijanci će naći bogatu kuhinju sačinjenu od raznih salata, pečenog i kuhanog povrća, vege-burgera i drugih zanimljivih obroka. Uz svaki su obrok priložene fotografija, popis potrebnih namirnica i upute za priremu jela, s praktično integriranim satom za lakše praćenje svakog koraka te vrijeme potrebno za pripremu. Iako velik broj recepata dolazi u osnovnoj verziji, bogatiji jelovnik potrebno je zasebno kupiti, uključujući veganske deserte, preljeve od povrća, prirodne sokove i drugo.

 

Proizvođač: Web Information Solutions, Inc.
Cijena: besplatna
Ocjena: 3

Veggie Weekend 2

 


Calorie Counter

Calorie CounterBliže se blagdani kada po defaultu većina nas pomalo pretjeruje s hranom, nakon čega se nakupi nekoliko kilograma, što je zatim prilično teško skinuti. Želite li to spriječiti da ne biste trebali "liječiti", tu je Calorie Counter, aplikacija putem koje ćete moći točno pratiti koliko ste čega unijeli, kako biste održavali ravnotežu u prehrani i, po mogućnosti, kako se ne biste udebljali. Aplikacija podržava preko tri milijuna prehrambenih proizvoda, a što je najbolje od svega, potpuno je besplatna.

 

Proizvođač: MyFitnessPal
Cijena: besplatno
Ocjena: 5

Calorie Counter 2

 


Evernote Food

Evernote FoodOsim što nudi fantastičnu aplikaciju za kreiranje bilješki i, općenito, organizaciju vlastitog privatnog i profesionalnog života, Evernote je kreirao aplikaciju specijaliziranu za gurmane. Putem aplikacije možete pretraživati tisuće recepata i spremiti ih u vlastitu online kuharicu, podijeliti svoje kreacije putem fotografija i bilješki, itd. Još jedna odlična stvar kod aplikacije jest što će vam držati zaslon upaljen radite li neko jelo prema receptu koji ste pronašli u Evernote Foodu. Odlično.

 

Proizvođač: Evernote
Cijena: Besplatno
Ocjena: 5

 

Evernote Food 4

 


Endomondo Sports Tracker

Endomondo Sports TrackerLogičan nastavak na brojač kalorija jest i sama aplikacija za fitness, a vjerojatno je najbolja za tu namjenu Endomondo. Radi se o rješenju za ljubitelje trčanja, biciklizma i pješačenja, a natrpana je svojstvima koja nećemo moći nabrojati sva, ali navest ćemo ona koje su nama najviše zapela za oko. Sve svoje aktivnosti koje Endomondo podržava možete pratiti putem sučelja. Možete pratiti kuda se vaši prijatelji ili drugi ljudi najčešće kreću, vidjeti tijekom koje ste pjesme, slušajući je preko slušalica, bili "najnabrijaniji", podijeliti zapis svoje rute na Facebooku i drugim društvenim mrežama... I još brdo toga. Sve u svemu, fantastična aplikacija. 

 

Proizvođač: Endomondo.com
Cijena: besplatno
Ocjena: 5

 

Endomondo Sports Tracker 3 2

 


Foursquare

FoursquareFoursquare je dobio kompletan redizajn, kao i mogućnost ažuriranja, a novosti će obradovati one koji su u potrazi za dobrom hranom. Prilikom pretraživanja bit će vam ponuđeno mnogo filtara prema kojima će biti sužen odabir lokacija prema vašem interesu kako biste pronašli baš ono što tražite. Tako, primjerice, možete tražiti restorane s dobrom cijenom i ljutom hranom, i slično. Svaka lokacija uglavnom nudi fotografiju, ocjenu, komentare korisnika i cjenovni rang.

 

Proizvođač: Foursquare
Cijena: besplatno
Ocjena: 4

Foursquare 1 1

 


Paprika Recipe Manager

Paprika Recipe ManagerTražite li komercijalno rješenje namijenjeno receptima i kuhanju (Afrika) Paprika Recipe Manager izvrsno je rješenje jednostavnog i vrlo preglednog sučelja putem kojega možete unositi vlastite recepte, a integrirani web preglednik omogućuje pretraživanje recepata online. Ukoliko to nije dovoljno, tu je više od 200 web stranica namijenjenih isključivo receptima. Inovativno sučelje također omogućuje prilagođavanje sastojaka vašem tanjuru. Tu je i još hrpetina korisnih svojstava, a cijeli paket možda je malčice preskup za pet dolara, no pri uporabi ćete shvatiti da se vjerojatno isplati.

 

Proizvođač: Hindsight Labs LLC
Cijena: 4,99 $
Ocjena: 4

 

Paprika Recipe Manager 3

 

 

(Stranica 1 od 11)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 11)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

U slučaju nedostatka inspiracije u kuhinji - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.