Palac gore za kupnju Premium televizora

Palac gore za kupnju Premium televizora

Svakako prije kupnje provjerite naš Palac gore za kupnju. Najmanja dijagonala u našem pregledu je 55 inča, a našao se tu i gorostas od čak 86 inča, koji, jasno, nije baš jeftin.

Našu seriju pregleda televizora u sam osvit Svjetskog nogometnog prvenstva zaokružili smo apsolutnim high-endom, televizorima koji nisu za svačiji džep, ali čije će performanse prikaza slike oduševiti ljubitelje HDR i UHD sadržaja. Cijeli ovaj segment, koji premašuje često i dosta iznos od 10.000 kuna, svodi se na bitku dviju tehnologija, OLED i QLED, a svaka od njih ima određene prednosti. Dok je kontrast skoro beskonačan kod OLED-a, koji ima apsolutni prikaz crne, QLED se odlikuje izrazitom svjetlinom panela i pri prikazu HDR sadržaja prikaz će boja biti impresivan. Mi smo, naravno, pronjuškali po hrvatskim trgovinama i izdvojili ponajbolje televizore iz premium segmenta, uz opaske za svaki model.

 


Samsung QE75Q7F PREPORUČENO


Samsung QE75Q7F 2

ZA: Najnoviji Samsungovi QLED modeli donose velike dijagonale uz sve prednosti QLED matrice poput visokog kontrasta i odličnog prikaza crne boje i uz dodatnu prednost više energetske učinkovitosti. Tako da, iako se radi o modelu s dijagonalom od čak 190 centimetara, ima A certifikat energetske učinkovitosti.

PROTIV: Iako je prikaz crne boje odličan, nije savršen kao kod OLED panela zbog načina na koji OLED paneli prikazuju crnu boju. OLED paneli gase pozadinsko osvjetljenje pojedinačnih piksela, dok QLED nema tu mogućnost jer ne koristi pozadinsko osvjetljenje, tako da se crna boja prikazuje kroz smanjivanje osvjetljenja piksela.


Dijagonala zaslona: 75“ / 190 cm

Rezolucija zaslona: 3840 x 2160

HDR: HDR 1500

Frekvencija osvježavanja: 120 Hz

Masa: 35,90 kg

Cijena: 34.499,00 kn

Viđeno u: Sancta Domenica


 LG 865J957V

 

LG 86SJ957V 2

 

ZA: Dijagonala od čak 218 centimetara zadovoljit će i najzahtjevnije korisnike. Ako želite ultimativno iskustvo gledanja u vlastitom domu, teško je nadmašiti ovaj model. Posebnost ovog modela, osim ekstremno velike dijagonale, aktivni je HDR s Dolby Vision tehnologijom, koja konzumaciju HDR-a podiže na novu razinu kroz optimizaciju za svaku individualnu scenu.

PROTIV: Ovaj model nema osobitih mana kada su u pitanju tehničke specifikacije. Sve su mane uglavnom vezane za njegove fizičke dimenzije i cijenu. No ako imate dovoljno prostora i nije vam problem investirati u ultimativno iskustvo konzumacije multimedije, ovo je idealan izbor.

Dijagonala zaslona: 86“ / 218 cm

Rezolucija zaslona: 3860 x 2160

HDR: Active HDR s Dolby Visionom

Frekvencija osvježavanja: 120 Hz

Masa: 50,3 kg

Cijena: 54.999,00 kn

Viđeno u: Sancta Domenica


LG OLED65W7V 

 

LG OLED65W7V 2

 

ZA: LG Signature serija sam je vrh ponude LG-jevih televizora. Ovaj je model uistinu impresivan zbog svojih dimenzija. Sam panel iznimno je tanak jer je većina komponenti u soundbaru, koji također nudi odličnu kvalitetu zvuka.

PROTIV: Iako tehnički impresivan, ovaj televizor je prilično nespretno rješenje zbog ovisnosti o soundbaru, koji je s televizorom povezan kablom. To znači da će postavljanje televizora zahtijevati nešto kreativnosti i manjih građevinskih radova ako kabel budete htjeli sakriti.

Dijagonala zaslona: 65“ / 165 cm

Rezolucija zaslona: 3840 x 2160

HDR: HDR10

Frekvencija osvježavanja: 120 Hz

Masa: 35,37 kg

Cijena: 49.999,00 kn

Viđeno u: Emmezeta


Panasonic TX-65EZ950E 

 

Panasonic TX 65EZ950E 2

 

ZA: Najbolji je aspekt ovog modela OLED matrica, koja omogućava impresivan prikaz boja, a osobito crne boje kroz gašenje osvjetljenja individualnih piksela. Panasonicov procesor HCX2 nudi napredno procesuiranje slike bez obzira na izvor i vrstu signala. Ovaj model također ima THX certifikat, što je rijetkost kada su u pitanju televizori.

PROTIV: Osim očito visoke cijene, ovaj model nema posebnih mana. Budući da se radi o televizoru velikog formata, energetska učinkovitost mu je prilično niska, tako da ima tek B certifikat učinkovitosti.

Dijagonala zaslona: 65“ / 165 cm

Rezolucija zaslona: 3840 x 2160

HDR: HDR10

Frekvencija osvježavanja: 120 Hz

Masa: 23,0 kg

Cijena: 46.999,00 kn

Viđeno u: Sancta Domenica


 

Philips 55POS9002 PREPORUČENO


Philips 55POS9002 2

ZA: OLED panel nudi savršen prikaz crne boje i visok kontrast i dinamički raspon. Ovaj model ima ugrađenu poznatu Philipsovu Ambilight tehnologiju, koja pomoću LED traka stvara efekt beskonačnog zaslona. Tu je i trostrani Ambilight za još bolji efekt. OLED s takvim performansama u ovom cjenovnom rangu gotovo se ne propušta!

PROTIV: Nešto manja dijagonala mogla bi najzagriženijim obožavateljima kućne multimedije biti razlog za odustajanje od kupovine

Dijagonala zaslona: 55“ / 139 cm

Rezolucija zaslona: 3860 x 2160

HDR: HDR10

Frekvencija osvježavanja: 120 Hz

Masa: 17,42 kg

Cijena: 12.999,00 kn

Viđeno u: Elipso

Samsung QE65Q8CAMTXXH 

 

Samsung QE65Q8CAMTXXH 2

 

ZA: QLED tehnologija omogućava višu svjetlinu i bolji prikaz HDR sadržaja od OLED panela uz nižu cijenu proizvodnje. QLED također nudi impresivan kontrast, tako da dobivate najbolje od OLED i Quantum dot tehnologija bez kompromisa. Zakrivljeni panel također nudi višu imerziju u sadržaj, bili to filmovi ili igre.

PROTIV: QLED paneli imaju nešto lošiji prikaz crne boje od OLED panela jer OLED paneli u potpunosti gase pozadinsko osvjetljenje piksela koji prikazuju crnu boju, dok QLED samo smanjuje svjetlinu piksela koji prikazuju crnu boju. Iako je prikaz crne boje i dalje odličan, nije savršen kao kod OLED panela.

Dijagonala zaslona: 65“ / 165 cm

Rezolucija zaslona: 3840 x 2160

HDR: HDR 1500

Frekvencija osvježavanja: 120 Hz

Masa: 26,5 kg

Cijena: 33.299,00 kn

Viđeno u: Emmezeta


Soundbar Sony HTZF9.CELL 

 

Sony HTZF9

 

Nove tehnologije čine televizore sve tanjima i zbog toga najviše pati kvaliteta zvuka jer audiokomponente zahtijevaju veću količinu prostora od one koja je dostupna u sve tanjim kućištima novih televizora. Soundbar je odlično rješenje jer nudi estetski privlačno rješenje kompaktnih dimenzija uz odličnu kvalitetu zvuka. Model HTZF9.CEL nudi surround zvuk uz Dolby Atmos i DTS:X tehnologije koje će se pobrinuti da slušateljsko iskustvo bude jednako impresivno kao i gledateljsko na vašem premium televizoru.

Audio sustav: 3.1-kanalni

Ukupna snaga: 400 W

Ulazi i izlazi: USB, analogni audioulaz

Dodatno: Bluetooth, NFC

Cijena 5999,00 kn

Viđeno u: Emmezeta

 

 

(Stranica 1 od 8)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 8)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Palac gore za kupnju Premium televizora - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.