Najbolji fotići do 5000 kuna

Najbolji fotići do 5000 kuna

Kupnja fotoaparata možda vam zvuči besmisleno sada kada svi imaju čak i više od jedne kamere na mobitelu, no ako ste i jednom koristili neki moderniji fotoaparat i usporedili rezultat sa slikom koju dobijete na svom smarphoneu, znate da rezultati nisu ni približno u istoj kategoriji, pogotovo ako snimljenu fotku odlučite isprintati.

Praznici se približavaju i nema boljeg vremena za kupnju nekog gadgeta. Mi ćemo vam pomoći oko odluke kupnje fotoaparata kako biste mogli zabilježiti sve drage trenutke nadolazećih blagdana. Fotoaparata ima mnogo i modularni su u smislu da postoji i mnoštvo zamjenjivih dijelova koji mijenjaju način rada uređaja. Naš prijedlog bit će formiran tako da za danu cijenu kupite kompletan proizvod, a za alternativne nastavke možete se zainteresirati kada bolje upoznate svoj novi uređaj.

DSLR Nikon D3400

Nikon D3400ZA: Nikon ovom DSLR kamerom cilja novu publiku u svijetu fotoaparata te se može smatrati ulaznom verzijom profesionalnijih fotića. Izašao je na tržište ove godine i drži jako pristojnu cijenu za svoje mogućnosti dok zadržava mogućnost mijenjanja leća za prilagođavanje većem broju situacija. Senzor je rezolucije 24,2 megapiksela, kamera podržava solidan autofokus i mogućnost prebacivanja fotografija putem Bluetootha.

PROTIV: Neke stvari ipak nedostaju, kao, naprimjer, utor za eksterni mikrofon. Nedostaje i tehnologija za čišćenje leća pa taj proces pada na samog korisnika te je bljeskalica nešto slabija od prijašnje verzije.

Senzor: APS-C CMOS 24,2 MP
Zaslon: 3 inča
DSLR / Mirrorless: DSLR
Zamjenjive leće: DA
Povezivost: Bluetooth
Cijena: 3.599,10 kn
Viđeno u: www.links.hr
Cijena: 3.600 kuna


PANASONIC LUMIX FZ1000

Lumix FZ1000ZA: Odlična kamera za one koji žele „sve u jednom“ iskustvo te im ne smetaju veće dimenzije. Leća na kameri dizajnirana je tako da ima velik raspon uvećavanja slike, do 16 puta, kako biste mogli uhvatiti i udaljene detalje. Leća je fiksna na kameri i ne može se mijenjati, što pridonosi jednostavnosti korištenja. Slike su odlične kvalitete do ISO 800, a ISO 1600 još je moguće popraviti softverski. Ima optičku stabilizaciju i OLED elektronski viewfinder. Ispod njega se nalazi 3 inčni LCD display, a ima i ulaz za vanjski mikrofon. Može snimati i 4K videa brzinom od 30 frameova u sekundi.

PROTIV: Veća je od ostalih kamera te je potrebna pažnja zbog nemogućnosti odvajanja leće. Lens flare se pojavljuje češće i kameri nedostaje zaštita lećeod sunca.

Senzor: CMOS 21 MP
Zaslon: 3 inča
DSLR / Mirrorless: Mirrorless
Zamjenjive leće: NE
Povezivost: Wi-Fi, NFC
Cijena: 4.850 kuna
Viđeno u:  www.mall.hr
Cijena: 4.850  kuna


SONY ALPHA A6000

Alpha A6000ZA: Sony je u ovu kameru koja se smatra nasljednikom NEX-6 fotoaparata, nadogradio novim mogućnostima i modernijim hardverom. Tu se nalazi noviji Bionz-X procesor koji uređaju daje impresivnu brzinu bez potrebe za čekanjem, uključujući i autofokus kojem sada treba svega 0.06 sekundi da se usredotoči na naš subjekt. Autofokus je poboljšan te nudi odlično praćenje pokretne mete. Na njega je moguće spojiti micro HDMI D te eksterni mikrofon. 

PROTIV: Fotoaparat za svoju cijenu nema touchscreen ekran, Wi-Fi bi mogao biti malo bolji za korištenje. Nema mogućnost 4K snimanja čime ju je konkurencija prešla.

Senzor: APS-C CMOS, 24.3 megapiskela
Zaslon: 3 inča, podesivi
DSLR / Mirrorless: Mirrorless
Zamjenjive leće: DA
Povezivost: Wi-Fi
Cijena: 4.607 kn
Viđeno u:  www.mall.hr
Cijena: 4.600  kuna


OLYMPUS OM-DE-M10 MARK II MIRRORLESS

E M10 Mark IIZA: Solidan fotoaparat koji početne kupce želi odvući od DSLR kamera većim brojem mogućnosti uz solidne performanse. Boje su jasne i točne, a zahvaljujući OLED viewfinderu moguće je vidjeti slike sa željenim efektima prije samog slikanja. Može snimati time-lapse u 4K, dok su videa limitirana na Full HD rezoluciju. Slike su dobre i u lošijim svjetlosnim uvjetima, a manje nejasnoće mogu se popraviti softverski ako ste slikali u RAW formatu. Nabavom zamjenskih leća moguće je doći do još boljih rezultata.

PROTIV: Set leće koje dolaze uz aparat mogu imati distorziju po rubovima u nekim uvjetima. Nemogućnost 4K snimanja polako zaostaje za konkurencijom. Komplicirane napredne postavke s prikrivenim mogućnostima.

Senzor: Live MOS, 16,1 megapiskela
Zaslon: 3 inča, podesivi
DSLR / Mirrorless: Mirrorless
Zamjenjive leće: DA
Povezivost: Wi-Fi
Cijena: 4.753 kuna
Viđeno u:  www.mall.hr
Cijena: 4.753 kune


SONY DSC-RX100

DSC RX100ZA: Sonyjeva kompaktna kamera u međuvremenu je dobila nekoliko izdanja, no ona su osigurala povoljnu cijenu ovog odličnog aparata koji se dovoljno smanjio za prenošenje u džepu jakne bez previše brige. Zadržao je senzor veličine jednog inča, čime vodi u performansama kvalitete slike nad konkurencijom. Nudi velik broj opcija i customizacija kojima će sigurno zadovoljiti i one malo zahtjevnije korisnike koji nisu zadovoljni samo automatskim postavkama. Primjer su snimanje panorame i HDR slika, čije će snimanje podržati i solidna baterija za tu klasu proizvoda.

PROTIV: Teže vidljiv display na direktnom suncu, može se puniti samo preko USB-a, nema mogućnost postavljanja filtera za leće.

Senzor: Exmor CMOS, 20 megapiskela
Zaslon: 3 inča
DSLR / Mirrorless: Mirrorless
Zamjenjive leće: DA
Povezivost: Eye-Fi Connected, USB
Viđeno u: www.edigital.hr
Cijena: 2.771 kunu


CANON POWERSHOT G9 X MARK II

G9 X Mark IIZA: Ova moderna kompaktna kamera donosi mnoge mogućnosti i poboljšanja nad prijašnjim verzijama po pristupačnoj cijeni. Cilj je Canonu bio ponuditi pristupačnu kameru i za one koji se ne žele baviti tehničkim stvarima u fotografiji, ali i dalje žele kvalitetne rezultate, koje u ovom slučaju, zahvaljujući velikom 1-inčnom senzoru, mogu i dobiti. Dovoljno je kompaktna da se nosi u džepu, izvadi, upotrijebi i vrati u džep bez previše tehnikalija, a povezivost putem Wi-Fi, NFC i Bluetooth konekcije daje joj dodatne mogućnosti kontrole i prijenosa podataka.

PROTIV: Kompaktni dizajn morao je žrtvovati neke gumbe, pa se stoga većina preselila na touchscreen LCD, što se nekima možda i neće sviđati. Dimenzije znače i ograničene mogućnosti zooma. Može snimati video uratke rezolucije samo Full HD-u.

Senzor: BSI - CMOS, 20 MP
Zaslon: 3 inča, touchscreen
DSLR / Mirrorless: Mirrorless
Zamjenjive leće: NE
Povezivost: Wi-Fi, Bluetooth, NFC
Viđeno u: www.links.hr
Cijena: 3.609,05 kuna


Stalak Manfrotto Compact Light Black

Stalak ManfrottoZA: Kamere na našoj listi odlično će vas služiti u bilježenju gotovo svih događaja, no kada je riječ o svjetlosno zahtjevnijim scenama ili ako pak želite i vi biti u slici, dobro dođe mala pomoć u obliku stalka na koji možete pričvrstiti svoj fotoaparat za savršeno mirnu sliku. Ponuda je raznolika te smo se mi odlučili za nešto manji, kompaktni stalak koji bez previše problema možete nositi sa sobom na lude avanture. Maksimalne visine 132 centimetra, jednom sklopljen ima dužinu svega 40 cetimetara.  

PROTIV: Cijena je uvijek problem kod ovakvih dodataka jer nam je kao kupcima teško odrediti njihovu vrijednost, no kupnjom jeftinog stalka možemo se mučiti tijekom rada, stoga što nisu masivni pa se laganao tresu pri fotografiranju.

Cijena: 436,05 kn
Viđeno u: Canosa.com.hr

(Stranica 1 od 7)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 7)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Najbolji fotići do 5000 kuna - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.