Božićni palac za kupnju - gadgeti

Božićni palac za kupnju - gadgeti

Obzirom da sve na policama trgovina nije laptop ili neka računalna komponenta, odlučili smo istražiti što se nudi u domeni gadgeta, koji uvijek predstavljaju najidealnije poklone za one koji "već sve imaju", ili za one za koje nemate blagog pojma čime biste ih mogli obradovati.

Među zanimljivim gadgetima koje smo iščupali iz bogatih ponuda, nalaze se doista zanimljivi proizvodi iz domene "tehnološke alternative", no i kod njihove kupnje trebali biste se voditi našim preporukama, odnosno provjeriti imaju li Palac gore za kupnju.

 

 ISTAKNUTO


MyKronoz pametne narukvice

Chipo narukvice s 5ZA: U rasponu od 299 do 1499 kuna na tržištu su dostupne pametne narukvice i satovi novog proizvođača na tržištu MyKronoz. Najjeftiniji model ZEFIT 2 (dolazi u tri moguće boje) već nudi gomilu opcija od prikaza broja pozivatelja, raznih notifikacija o porukama s maila, sms-a ili društvenih mreža.

Narukvica je otporna na vodu i nudi mogućnost preko prateće aplikacije (dostupne za iOS, Android i Windows Phone) praćenje vaših aktivnosti, zadavanje ciljeva, praćenje sna i druge mogućnosti. Za 150 kuna više dolazi također višebojni Zecircle, pametna narukvica koja izgleda kao pravi sat.

Također opremljena dodirnim ekranom, a uz manje više iste funkcionalnosti ima i bežično magnetno punjenje baterije. Sa smartphoneom se također spaja putem Bluetootha 4.0. Sličan kao Zefit 2 je model Zefit 2 Pulse koji košta 599 kuna, a nudi malo moderniji dizajn i veću bateriju. Dodirni OLED ekran ima više satoliki Zewatch 3 na kojeg možete primati pozive i razgovarati ali i upravljati glasovnim naredbama.

Kao pravi analogni sat izgleda Zeclock i nudi uz pozive i prikaz brojeva te notifikacija mogućnost razgovora preko sata. On ima pedometar, ali bez naprednih funkcija za fitness, no ima lociranje vašeg telefona i zaštitu od „gubljenja“ jer javlja ukoliko je telefon udaljen više od 10 metara. Pametne gadgete iz MyKronoza zaokružuje zetel, model koji u satolikom dizajnu spaja sve mogućnosti svih pametnih narukvica i satova iz ove kolekcije. Njegova cijena je nešto veća, ali mogućnostima i trajanjem baterije ovo je najjači sat iz ponude.

PROTIV: Treba pažljivo birati, da se ne odabere na primjer Zeclock koji iako s dosta funkcija, nema neke koje ima više nego dvostruko jeftinija Zefit2 narukvica. Iako je tu niz pametnih opcija, ipak se ne radi o Android Weareu, pa sami uređaji zapravo nemaju konfigurabilne operativne sustave. Ipak, trebate li pouzdane wearabless uređaje s pripadajućim aplikacijama, MyKronoz je dobar odabir.

MODEL: MyKronoz 
BLUETOOTH: 2.1+4.0 BLE
EKRAN: Touchscreen
BATERIJA: 320 mAh
STANDBY: 3 dana
MASA: 45 g
CIJENA: Zefit2 299 kn, Zecircle 449 kn, Zefit2 Pulse 599 kn, ZeWatch 3 649 kn, Zeclock 799 kn, Zetel 1499 kn
VIĐENO: Chipoteka

 

 ISTAKNUTO

D-Link DCS-825L

DCS825LA1ImageHSideLeft s 5ZA: Nadzorna kamera u ovom je modelu fuzionirana u napredni baby monitor, a takav je i dizajn koji okruglastu kameru može ugodno smjestiti u bilo koju dječju sobu. Moguća je instalacija na maleno postolje koje možete staviti na policu ili imate mogućnost stalak pričvrstiti za zid. Kamera mjeri uvjete u sobi poput temperature i vlage, te zajedno s naravno pokretom i zvukom preko mobilne aplikacije javlja na vaš smartphone. Detaljan test kamere možete pročitati i u našem usporednom testu na Vidilabu.

PROTIV: Kamere kao baby monitori imaju manu hvatanja previše zvukova ponekad, pa bi vam aplikacija mogla javiti i ako netko viče ispod prozora dječje sobe. Ipak, za ovu cijenu dobivate savršenog čuvara bebe, a iako je specijalizirana kao baby monitor zapravo može služiti kao obična nadzorna kamera i npr. s godišnjeg odmora možete nadzirati situaciju u kući preko zaslona pametnog telefona. Čista petica.

REZOLUCIJA: 720p
KONEKCIJA: 802.11n wireless
MOBILNEAPLIKACIJE: iOS i Android
POHRANA: microSD slot
CIJENA: 721,05 kn
VIĐENO: Links


Android Mini-PC Renkforce Ultra HD

Renkforce andorid tv box s 4ZA: Android zamjena za HTPC dolazi s predinstaliranim XBMC iliti po novom Kodi softverom koji omogućuje pretvaranje televizora u pravi medijski centar. Okrugli decentni dizajn uklopit će ovaj uređaj u bilo koju dnevnu sobu. Podražava Bluetooth 4.0, brzi WLAN, ima HDMI 1.4 što znači da podržava 4k reprodukciju, kao i Miracast.

PROTIV: Android Kitkat nije baš najnoviji softver, pa bi očekivali upgrade na Lolipop, ako ne još na Marshmallow. Mala je interna memorija od 8 GB, no srećom tu je utor za microSD karticu, a može se preko USB-a spojiti i hard disk ili preko mreže NAS. Potentan uređaj za 4.

PROCESOR: Quad Core 2 GHz
GPU: Mali 450 MP
RADNAMEMORIJA: 2 GB
OPERATIVNISUSTAV: Kitkat
DODATNO: XBMC i reprodukcija 4K
CIJENA: 987,49 kn
VIĐENO: Conrad

 

Garmin VIRB XE

Garmin Virb XE 1 s 4ZA: Dizajnom tipični primjerak akcijske kamere, s tim da joj nisu potrebne dodatne zaštite za kućište. Sama kamera otporna je na udarce, prašinu i vodu, a idealna je za predstojeći skijaški egzodus Hrvata. Ne samo da može snimati video rezolucije veće od FullHD pri 30 fps, nego zbog GPS-a i žiroskopa te uz pomoć Garmin aplikacija može iscrtavati rutu, označiti G-sile i sve to staviti u video, pa se stvarno možete pohvaliti nakon skijače. Uz male dimenzije i praktično sučelje tu su Bluetooth i Wi-Fi povezivost.

PROTIV: Za ultimativno iskustvo možete razmisliti o najjačem GoPro modelu, iako VIRB već dolazi sa zaštitom i naravno gomilom priključaka za razne sportove. Trebate li akcijsku kameru i dodatne hrpe analitičkih podataka za hvalisanje, ovo je vrlo izgledan odabir. 

VIDEO: 1440p@30 fps, 1080p@24-60 fps. 960p@100 fps, 720p@ 120 fps
FOTOGRAFIJE: 12 i 7 MP
KOMPRESIJAVIDEA: H.264, mp4
BATERIJA: 980 mAh
CIJENA: 2.887,05 kn
VIĐENO: Chipoteka


D-Link DHP-P509AV

DHP P509AV EU s 4ZA: Ako vam kućni router nema domet do kata kuće ili vam treba tablet s YouTube uputama za popravak starog golfa u garaži, odličan način proširivanja kućne mreže je Ethranet over Power odnosno ove dvije simpatične utičnice koje su spremne proširiti Wi-Fi signal čim ih upiknete. Uz to troše malih 2,7 W pa su i energetski učinkovit način boostanja mreže. Teoretska maksimalna brzina kućne mreže koju podržavaju je 500 Mbps, pa ćete i u udaljenom kutu kuće imati idealnu mrežu.

PROTIV: Teoretski idealnu situaciju ima rijetko koji korisnik, pa ćete teško postići maksimalne deklarirane brzine. Iako je instalacija jednostavna, doslovno plug and play, ne bi zgorega bilo imati više mogućnosti. U konačnici ovo je jeftini i vrlo učinkovit način prenošenja mrežnog signala kroz električnu mrežu do svih dijelova kuće. Četvorka ko kuća.

STANDARDI: IEEE 802.3, 802.3u, HomePlug AV, IEEE 1901
SIGURNOST: 128-bit AES data enkripcija
FREKVENCIJSKIRASPON: 2-68 MHz
PROLAZPODATAKA: Ethranet 10/100 Mbps, Powerline AV 500
CIJENA: 333,87 kn
VIĐENO: Chipoteka


Native Instruments Komplete Audio 6

Native Instruments Komplete Audio 6 s 4ZA: Isplativo audio USB 2.0 sučelje za snimanje na tvrdi disk Windows PC ili Mac OS X računala. Kvalitetna izrada i masivnost odaju da se radi o entry-level uređaju za gotovo profesionalno snimanje bez latencije, koji predstavlja malo više od prosječnog kućnog studija. Balansirani analogni i digitalni ulazi omogućuju spajanje mikrofona, gitara, sintesajzera, elektronskih bubnjeva, mikseta i drugih analognih i digitalnih izvora, a ugrađena pretpojačala garantiraju odličan zvuk. Pored velikog broja inputa/outputa veliki bonus je hrpa originalnog profesionalnog softvera (uključuje virtualne instrumente, efekte, sekvencere, snimače i DJ alate). Za novce koje traže teško ćete naći bolje sučelje.

PROTIV: Usprkos kvaliteti ne može parirati sučeljima za profesionalne studije, no njima nije ni namijenjen.

VRSTA: 6-kanalno audio/MIDI sučelje
SNIMANJE: 24-bit/96 kHz
ANALOGNIINPUTI: 4 analogna, 4 balansirana analogna
DIGITALNISTEREO INPUT/OUTPUT: S/PDIF/RCA
MIDI: in/out za klavijaturu, Maschine ili drugi MIDI kontroler
POJAČALA: Visoko kvalitetna pretpojačala s individualnom kontrolom gaina
UKLJUČENI SOFTVER: Komplete Elements, Cubase LE, Traktor LE 2
VIĐENO: Conrad.hr
CIJENA: 1.949 kn

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni palac za kupnju - gadgeti - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.