AMD Threadripper Vidilab konfiguracija jača od dva Xeona - 5.0 out of 5 based on 2 votes
AMD Threadripper Vidilab konfiguracija jača od dva Xeona

AMD Threadripper Vidilab konfiguracija jača od dva Xeona

Ovo će AMD-u biti ljeto za pamćenje. Na tržište su donijeli odličan proizvod za koji korisnici nemaju drugo osim riječi hvale, a mi smo Threadripper procesor iskoristili za slaganje radnog stroja koji nema konkurencije. Stroj smo isprobali u svjetski poznatoj tvrtki Microblink, koja se bavi machine learningom, a Threadripper smo sučelili s njihovom radnom stanicom na dva Xeona.


Threadripper je, prema riječima AMD-a, nastao sasvim slučajno kao rezultat aktivnosti inženjera koji su se njime bavili u svoje slobodno vrijeme, a tek kada su bili spremni za izradu i vjerovali u svoj dizajn, ideju su podijelili s ostatkom firme. Naime, za izradu jednog procesora, pogotovo jednog koji treba zadovoljiti entuzijaste kao i najzahtjevnije korisnike, potrebni su milijuni dolara i vremena za ulaganje kako bi rezultat bio uspješan. No, na temelju AMD-ovih planova za Epyc čipove, inženjeri su se dosjetili iskoristiti postojeću tehnologiju da naprave čip uistinu visokih performansi bez velikih ulaganja, a budući da je tehnologija već isprobana, bili su uvjereni u svoj uspjeh. Nešto kasnije i eto nas s konačnim rezultatom u rukama.

Cijenom prihvatljiv high-end korisnicima, ovaj procesor mogao bi uistinu zasjati pred zadacima koje trebaju rješavati kako pojedinci tako i IT tvrtke. Odlučili smo složiti radni stroj s novim Threadripper-srcem kako bismo vidjeli je li uistinu sposoban učiniti sve čime ga hvale. Naša konfiguracija sastoji se od Threadrippera 1950X, a testirali smo i slabiju verziju 1920X, koja će svojom povoljnijom cijenom sigurno privući pažnju mnogih. Tu su i 32 GB DDR4 RAM memorije te M.2 SSD. Kada već testiramo AMD-ovu ponudu, grafičku pomoć pružat će nam nova grafička kartica Vega 64. Sve napaja PSU od 1000 W, jer ne želimo da nam ponestane snage kada je najpotrebnija.

Sve smo to natrpali u Phanteksovo kućište Enthoo Luxe, koje je savršeno uspjelo udomiti naše komponente. Testovi su se sastojali od klasičnih sintetičkih analiza za lakše rangiranje procesora, a iskušali smo ga i u Blenderu, programu za 3D modeliranje i animacije, slučaju za koji se AMD i hvali da je uređaj namijenjen. Da ne ostane sve na sintetici, radni stroj Vidilab odnijeli smo u Microblink, tvrtku koja se bavi razvojem aplikacije Photomath, ali i mnoštvom drugih projekata među kojima i machine learningom. Naš smo stroj sučelili u nizu zahtjevnih testova s dvoglavom radnom stanicom Xeon. Rezultati će govoriti sami za sebe, a mi smo u najmanju ruku impresionirani performansama.

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD Threadripper Vidilab konfiguracija jača od dva Xeona - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.