Koji mobitel kupiti za igranje - Top 5 Gaming mobitela - 4.5 out of 5 based on 2 votes
Koji mobitel kupiti za igranje - Top 5 Gaming mobitela

Koji mobitel kupiti za igranje - Top 5 Gaming mobitela

Igranje u pokretu

Kako odabrati najbolji mobitel za igranje? Sve ovisi o vašim željama i potrebama. Želite li apsolutno najbrži uređaj na tržištu ili biste ipak uzeli mobitel s najsvjetlijim ekranom, tako da vam ni jarko ljetno sunce ne smeta pri završavanju zadnjeg kruga u Real Racingu 3? Ili pak tražite izdržljiv mobitel? Što god preferirali, sastavili smo listu u kojoj ćete sigurno prepoznati najbolji gaming mobitel za sebe.


1 1 fmt

HTC U11- Brz kao munja


S najnovijim osmerojezgrenim Qualcomm Snapdragon 835 čipsetom, Adreno 540 grafičkom karticom i 4 GB RAM-a, HTC-ova perjanica trenutno žvače sve zadatke i igre bez puno znojenja i zagrijavanja. Veliki 5,5-inčni ekran 2K rezolucije brine se za odličan i pregledan prikaz akcije u igrama kao što je NBA 2K17, a baterija od 3000 mAh će zasigurno izdržati nekoliko sati virtualnog loptanja pod obručem.


2 1 fmt

Samsung Galaxy S8+ Presvetli


Sunce nije barijera za igranje na otvorenom kad je u pitanju Samsungov admiralski brod za 2017. godinu. Samsung Galaxy S8+ se u High Performance modu može pohvaliti fantastično visokom svjetlinom 6,2-inčnog 2K ekrana. 2K rezoluciju dodatno u postavkama možete smanjiti na Full HD ili HD kako biste smanjili zagrijavanje i potrošnju baterije od 3500 mAh. Kad smo već kod baterije, treba istaknuti da se i na maksimalnoj rezoluciji ona troši relativno sporo. Samsungov pulen ima nešto slabiji procesor i grafički sustav nego HTC U11, što je primjetno u sintetičkim i stvarnim testovima performansi (Clash Royale, CSR Racing 2), ali zato omogućava ubrzavanje istih u Game modu. Dodamo li tome da je kompatibilan s custom Gear VR headsetom, dobivamo kompletan mobilni uređaj za igranje.




3 1 fmt

Apple iPhone 7 Plus - Član ekskluzivnog kluba


S obzirom na sad već vremešne specifikacije (u kategoriji flagshipova), Apple iPhone 7 Plus mnogima ne bi bio prvi izbor za mobilni gaming. Ali prednost ovog modela nije u hardveru, nego u bogatom katalogu ekskluzivnih premium igara. Da, Android ima veći izbor igara i da, F2P tržište je bitno smanjilo razliku između Play trgovine i AppStorea u pogledu ponude. Međutim, proizvođači kvalitetnih, premium (igara koje se plaćaju) naslova još uvijek naginju prema AppStoreu kao glavnoj mobilnoj platformi za zaradu. Zato jedino na iOS-u možete isprobati Infinity Blade III ili Monument Valley 2. Naravno, priličan broj iOS igara, pogotovo onih uspješnih, kasnije se porta na Android, poput Prunea ili Super Mario Runa, ali ostaje činjenica da ste ih prvo mogli isprobati na iOS uređajima. Gledate li kvalitetu igara prije kvantitete ili brzine pokretanja, iPhone 7 Plus je vaš idealan gaming mobitel.




4 fmt

Lenovo P2 - Samozatajni maratonac


Lenovo P2 uređaj je srednje kategorije, što se jasno vidi iz specifikacija: osmerojezgreni Qualcomm Snapdragon 625, Adreno 506 grafička kartica te 3/4 GB RAM-a. P2 krasi velik, vrlo dobar 5,5-inčni Super AMOLED ekran s Full HD rezolucijom. Zasad ništa posebno, zar ne? No ovaj mobitel također ima skriveni, nevidljivi adut ispod haube - bateriju monstruoznog kapaciteta 5100 mAh. S ekranom koji fura „samo“ Full HD rezoluciju, specifikacijama srednjeg ranga i izvrsnom baterijom, P2 se nameće kao jako dobar gaming mobitel za duža putovanja i sve one koji „moraju“, uz radne zadatke, svaki dan tri sata provesti u Hollywood Storyju.



5 fmt

AGM A8 - Gamer za ekstremne situacije

Većina modernih flagshipova/gaming mobitela danas je prilično izdržljiva. No ako vam „obična“ zaštita stakla i IP68 certifikat nisu dovoljni te trebate robustan mobitel za posao ili putovanja, a na kojem usput možete igrati Twin Moons Society: Hidden Mystery, smatramo kako je AGM A8 odličan izbor. Što se tiče specifikacija (četverojezgreni Qualcomm Snapdragon 410, Adreno 306, 3 GB RAM-a) mobitel realno pripada u nižu do nisku srednju kategoriju. S druge strane, to je mobitel na kojem ćete zaista moći gejmati svugdje, u Amazonskoj prašumi, pustinji Kalahari ili Sibiru. Naime, A8 normalno funkcionira na temperaturama od -40 do +80 stupnjeva Celzijevih. Ima čvrsto kućište otporno na padove (do 1,5 m), vodu i prašinu (IP68). 5-inčni ekran HD rezolucije obložen je Gorilla Glass 3 zaštitom, a baterija se može pohvaliti kapacitetom od 4050 mAh.





Arash Amini- Producent video igara u Lion Game Lionu 



Arash Amini, producent video igara u Lion Game Lionu ima dugogodišnje iskustvo u mobilnoj industriji (bio je producent u NaturalMotionu). Usprkos promjeni tvrtke, ostala mu je navika praćenja trendova i konzumiranja najpopularnijih mobilnih naslova pa smo ga, logično, pitali za komentar vezan uz gaming mobitele. „Većina mobitela srednjeg i višeg ranga ima standardno dobre ekrane.
Budući da sam gamer, pri kupnji mobitela pazim na dvije stvari.

Lion Game Lion 1 opt
Prva je smartphone s dobrim performansama. Iako dobar dio igara na pametnim telefonima nije toliko grafički zahtjevan, tehnologija stalno ide naprijed i mobilne igre višeg ranga zahtijevaju puno više CPU/GPU resursa. Naravno, možete uzeti neki osnovni smartphone i bez problema igrati hrpu casual igara, dostupnih kroz brojne digitalne trgovine. Osobno igram puno casual igara na mobitelima, ali također volim igrati zahtjevnije „core“ naslove, a to me dovodi do druge stvari koju pomno razmatram pri kupovini – trajanja baterije. Nitko ne želi upaliti igru na mobitelu pa odmah nakon toga osjetiti kako se mobitel zagrijava. Nitko se ne želi brinuti oko toga koliko vremena im je ostalo za igranje kad se autonomija spusti na 10%. Baterija može predstavljati problem tijekom putovanja, čak i ako je to putovanje do posla i natrag, a duga putovanja mogu biti posebno obeshrabrujuća. Danas dosta mobitela pokušava riješiti taj problem „brzim punjenjem“, ali je to, po mom mišljenju, samo privremeno rješenje. Da, mogu brzo napuniti mobitel, ali prvo moram naći utičnicu i zadržati se na tom mjestu određeno vrijeme, što nije baš mobilno“ kaže Amini.  Što se tiče kupovine gaming mobitel, LGL-ov producent video igara preporučuje sljedeće: „Kad kupujem novi gaming mobitel, ne gledam samo postojeće igre na platformi, nego malo dublje od toga. Kako radim u industriji video igara, smatram da je ovo pitanju vrlo slično dilemi koju konzolu kupiti. Sve ovisi o tome kakve igre želite igrati. S jednom velikom razlikom. Proizvođači velikih konzola fokusiraju se na stvaranje originalnog sadržaja pa, osim na općenitu ponudu igara, posebno gledam ponudu ekskluzivnih igara za svaku konzolu.
 Vlasnici mobilnih platformi više se trude oko odabira igara. Ne ulažu novac u stvaranje ekskluzivnog sadržaja, nego pružaju prostor za promociju. Kad uzmemo te faktore u obzir, i tome dodamo tipični pristup razvoju igara – koja će nam biti primarna platforma, na koju ćemo portati – dolazimo do jasne odluke. Mnogo je jednostavnije razvijati igre unutar zatvorenog ekosistema s jasnim hardverskim specifikacijama. Zbog toga je vrlo jednostavno izdati igru na Appleovim uređajima. Usto, povrat investicije je vrlo dobar. Sve cool igre koje želim igrati su na toj platformi. Prvo izlaze na toj platformi. Kao „core“ igrač koji želi imati pristup najboljim, novim igrama biram iOS platformu. S druge strane, kao korisnik koji pazi na budžet, moram li potrošiti 1000 eura na high-end mobitel za igranje? Ne. Moram imati dovoljno memorije, CPU/GPU koji će dobro raditi i nakon dvije godine te dobru autonomiju baterije. Mobitel srednje ili visoke klase zadovoljava moje gaming potrebe od po sat vremena dnevno.”

(Stranica 1 od 6)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 6)
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Koji mobitel kupiti za igranje - Top 5 Gaming mobitela - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.