Testirano u Vidilabu u prosincu 2017: Najbolji laptopi do 6000 kuna; Gaming konfiguracija na četverojezgrenom i3 procesoru; Računalo s komponentama s njuškala; Test Philips OLED TV, iPhone X

  Ne vidite li dobro ovaj e-mail, pogledajte ga online  
 
 
   
 
  vidilogo4

 

 

 
  ---  
 

Vidilab.com u prosincu je za vas odradio preko 30 hardverskih recenzija. Najveći testni laboratorij za hardver u novom newsletteru donosi veliki usporedni test najboljih prijenosnih računala do 6000 kuna. Međusobno smo usporedili i najjače pametne telefone Apple iPhone X, Samsung Galaxy Note 8 i S8 + te HTC U11.

Složili smo i brutalnu konfiguraciju s Intelovim i3-8100 Coffee Lake procesorom. U bogatoj rubrici hardverskih recenzija izdvajamo Philipsov OLED TV i Appleov iPhone. U našem redovnom newsletteru pronaći ćete i najzanimljivije IT vijesti s portala Vidilab.com.

Novi VIDI: Pametni satovi, WMR i Ultrabooka preko glave

Usporedili smo najbolje smartwatcheve i ultraprijenosnike, overklokali AMD Ryzena, testirali WMR...

Pročitaj više

Konfiguracija mjeseca: Njuškalo edition

Kupnja računala nije jeftina stvar, a kada se u cijelu priču ubaci gaming, cijena samo raste. Zato smo u ovom broju odlučili pronaći komponente na najpoznatijem online oglasniku www.njuskalo.hr.

Pročitaj više



 

 


VidiLAB:
 Teme 

Koji laptop izabrati do 6000 kuna? Veliki test Vidilaba

Za kraj godine okupili smo na Vidilab testu osam prijenosnih računala za koje smo odredili 6000 kuna kao cjenovnu granicu, ali i uvjete koje bi po nama svaki novi laptop trebao zadovoljiti, a to su FullHD ekran, minimalno 8 GB radne memorije, ugrađeni SSD i za gejmere u nama dediciranu grafičku karticu
Pročitaj više

Gaming na Coffe Lake procesorima

Uvijek je zanimljivo kada nova generacija proizvoda napravi veću promjenu za razliku od manjih poboljšanja, a Intel je novim procesorima Coffee Lake oduševio mnoge entuzijaste

Pročitaj više

Apple iPhone X vs Samsung Galaxy Note 8 vs Galaxy S8+ vs HTC U11

Skupocjeni Apple iPhone X testirali smo u nekoliko kategorija protiv najjače Android ergele. Zeleni tabor predstavljali su Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S8+ i HTC U11

Pročitaj više
 

 

 

  

Vidilab testovi mjeseca

Philips 55POS9002

Philips je pomaknuo granice cijene za OLED ekrane, s tim da to nije bilo na uštrb kvalitete, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će na to reagirati LG, čije panele inače i Philips koristi

Pročitaj više

Apple iPhone X: Glasnik promjena

Apple je pokušao unijeti dramatične promjene u novi iPhone izbacujući Home tipku i dubokom integracijom FaceID tehnologije za skeniranje i otključavanje telefona licem. Uz to je u svoj flagship dodao prilično jak hardver i kameru.

Pročitaj više

Intel Core i3-8100

Nakon AMD-ovog Ryzen procesora, Intel nije mogao ignorirati performanse koje je donio veći broj jezgri. Istina, Intelovi procesori i dalje su bili malo bolji za igranje, ali taj stav ne bi ih dugo držao iznad vodePročitaj više

Meizu Pro 7: Jer dva ekrana bolja su nego jedan!

U posljednje vrijeme vidljiv je trend poznatih proizvođača pametnih telefona koji sa svakom novom generacijom uređaja podižu cijenu te postaju sve nedostupniji prosječnom korisniku.

Pročitaj više

Nokia 8: Nokijin novi flagship telefon

Nokia 8 trenutni je flagship u ponudi ovog starog brenda kojega se svi dobro sjećamo. Novi proizvođač zadržao je neke poznate detalje starijih verzija uz dodatak modernih tehnologija.

Pročitaj više

NOA Sprint 4G: Surferski primjerak

Domaći brend koji se bavi povoljnim uređajima pomiče granice omjera uloženog i dobivenog svojim CORE modelima.

Pročitaj više

LG Q6: Atraktivan dizajn ekrana

Nakon prilično uspješnog flagshipa G6, LG je izbacio povoljniju verziju, koja zadržava moderan i atraktivan dizajn zaslona koji konkurencija tek treba implementirati.

Pročitaj više

AOC AGON AG322QCX: AGON line za gamere

2K gaming zakrivljene slike neće biti problem vrtjeti jednoj Radeon RX580 grafičkoj kartici s obavezno 8 GB RAM-a.

Pročitaj više

Logitech G903: Gospodar bežičnosti

Nitko neće poreći da je G900 serija miševa vjerojatno najbolje što se može kupiti, no pitanje je opravdava li to ogromnu cijenu za jednu periferiju.

Pročitaj više

Logitech PowerPlay: Rješenje nečijeg problema

Logitech se u high-end segmentu već neko vrijeme usredotočuje na bežičnost od kad je razvio Lightspeed tehnologiju koja konkurira preciznosti žičanih miševa.

Pročitaj više

ASRock Z370 Pro4

Kako još nema H modela matičnih ploča za Intelovu novu Coffee Lake generaciju procesora, svi su primorani kupiti matične više Z klase (i više cijene), no tu je sada ploča koja cilja na prosječne korisnike koje overklokiranje ne zanima.

 

Pročitaj više





 

 

 


Ostale zanimljivosti iz VidiLAB-a

Bug na x86 procesorima zadaje glavobolje Intelu

Problem je otkrio Googleov Projekt Zero tim koji se i bavi otkrivanjem grešaka koje bi mogle biti iskorištene u zlonamjerne svrhePročitaj više

Prijenosni 4K i HDR projektor iz LG-a

HU80KA novi je LG-jev projektor s 4K rezolucijom, HDR-om, a uz to je - prenosiv. 

Pročitaj više

ThinQ donosi još veću pamet televizorima

ThinQ novi je brend lansiran od strane LG-a koji će korisnicima novih serija OLED i Super UHD televizora omogućiti učenje navika pretraživanja te pomoći u odabiru sadržaja.

Pročitaj više

LG: Prvi 88-inčni 8K OLED zaslon

4K i HDR bi u 2018. mogli čvrsto stati na noge uz, već, velik broj televizora s tim obilježjima, no, LG uskoro na tržište gura 8K OLED ekran.

Pročitaj više

Radeon Adrenaline je novi veliki software update od AMDa

Krajem godine, AMDova grafička divizija Radeon izbaci novu veliku verziju drivera za grafičke i APU proizvode s novim mogućnostima i boljim performansama

Pročitaj više

Intel na svojim stranicama potvrdio specifikacije Kaby Lake-G procesora

Riječ je o novoj seriji procesora od Intela koji će imati Kaby Lake CPU sa četiri jezgre i omogućenim Hyperthreadingom te AMDov RX Vega grafički procesor povezan direktno pored procesora.

Pročitaj više

Microsoft navodno ponovno pokušava oživjeti mobilni operacijski sustav

Ovoga puta nazvan Andromeda OS, priča se kako bi nova mobilna inačica sustava zajedno s preklopnim smartphoneom mogla na tržište vratiti Microsoft brand.

Pročitaj više

Apple povoljno mijenja baterije nakon zadnjeg skandala

Već duže vrijeme nije tajna da Apple izlaskom novog uređaja usporava one postojeće u radu kako bi se doimali zastarjelima i nagnali kupce na kupnju novije verzije.

Pročitaj više

Bežično punjenje uskoro i na daljinu

Bežićni recieveri u mobitelima uskoro bi mogli imati smisla jer se najavljuje da za novu generaciju fizički kontakt neće biti potreban.Pročitaj više

Colorful predstavio nove iGame GTX 1080 Ti RNG grafičke kartice

Colorful je pred par dana predstavio novu Z370 matičnu ploču, 240 GB M.2 NVME 2280 SSD i novu grafičku karticu razvijenu u suradnji s RNG eSports Gaming timom.

Pročitaj više

Prvi QLED gaming monitor s DisplayHDR certifikatom

Prvi monitor koji je dobio VESA (Video Electronics Standards Association) DisplayHDR certifikat je CHG 90 – 49-inčni Samsungov gaming monitor.

Pročitaj više

Galaxy A8: Budget varijanta S8

Samsungova A serija aktivna je od 2014. godine, a nudi mobitele srednjeg cjenovnog ranga s hardverom dostatnim za srednje zahtjevnog korisnika. Ciljana područja prodaje su – sva osim SAD-a.

Pročitaj više

Cherry MW 4500: nagnuti poslovni glodavac

Cherry je lansirao novi MW 4500 bežićni miš konstruiran za višesatni rad na računalu, bilo kod kuće, bilo na poslu.

Pročitaj više

MSI: nova linija zakrivljenih monitora

Optix MAG, novi naziv linije MSI-evih zakrivljenih gaming monitora, donosi tri različita modela u dvije veličine.

Pročitaj više

Krenule isporuke Roto VR stolica

Roto VR je najavio da su krenule isporuke prvih Roto VR stolica. Prvi primjerci su već na putu do VR razvojnih studija, dok će ostali kupici svoje primjerke morati čekati do početka veljače.

Pročitaj više

 
 

 

 
 

 

 
  ---  
 
     
 
 
Pratite nas na youtube.com i facebook.com
 
 
 
 
  Ukoliko više ne želite primani naš newsletter, odjavite se klikom