AMD predstavio AMD Multiuser GPU

AMD predstavio AMD Multiuser GPU

AMD je na WMworld konferenciji u San Franciscu predstavio AMD Multiuser GPU, svoju novu hardware-based GPU tehnologiju virtualizacije za virtualizirane radne stanice.

Pomoću njega, prema tvrdnjama AMD-a, moguće je postaviti do 15 virtualnih desktopa koji koriste jedan grafički procesor, i to bez bilo kakvog gubitka preformansi.  

"Kada su AMD GPU-ovi pravilno konfigurirani prema potrebama organizacije, korisnici dobivaju isti pristup GPU bez obzira na njihove radne zadatke" - izjavio je AMD-ov Sean Burke u izvješću. To ovisi i o kakvim se zadacima radi. Ako se radi o Office programima moguće je dijeljenje, no ako se radi o nekim zahtjevnim grafičkim programima to već postaje teže. Multiuser GPU je dizajniran za rad u okružju baziranom na VMware vSphere/ESXi 5.5 i kasnijim verzijama te pruža ubrzane drivere za DirectX12, OpenGL 4.4 i OpenCL 2.0, navodi TheRegister

Jedna od prednosti ovog virutalizacijskog pristupa, prema navodima AMD-a, je i teža mogućnost hakiranja i gledanja u tuđe korisničke ekrane, za razliku od softverski baziranih sustava. Za sada nije najvaljeno kada izlazi ali navode kako izlazi uskoro. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)