Nvidia je lansirala next-gen SoC za autonomne strojeve

Nvidia je lansirala next-gen SoC za autonomne strojeve

Nvidia je lansirala Jetson AGX Xavier Module – SoC koji će svoje mjesto naći u robotima za dostavu ili u industrijskom pogonu s mogućnosti komunikacije s ljudima.

Developeri mogu koristiti novu AI platformu za izradu autonomnih strojeva zaslužnih za rješavanje kompleksnih zadataka, a uz to transformirati široku paletu industrija.

Nvidijina AI platforma kompatibilna je s JetPack i DeepStream kitovima. JetPack je Nvidijin SDK za autonomne strojeve te podržava AI i računalni vid, dok se DeepStream koristi za analitiku. Primjerice, DeepStream može poslužiti developerima za implementaciju u smart city sustavu – za prepoznavanje vozila, ljudi itd.

Jetson AGX modul veličine je dlana, a troši tek deset vata što je ekvivalent satu/radiju.

XavierModule White 2

„Koristimo Jetson AGX Xavier za naše mini AI superračunalo koje se koristi za obavljanje sekvenciranja zapisa DNK u stvarnom vremenu s uređajem MinION“, rekao je CEO Oxford Nanoporea Gordon Sanghera.

Izvršni direktor DENSO Corp. Katsuhiko Sugito kazao je kako u industriji autodijelova AI može povećati produktivnost i efikasnost, a uz to izrazito poboljšati sigurnost u tvornicama.

Više o hardverskim specifikacijama modula možete pronaći na službenim stranicama Nvidije.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.