Crveni tim predstavio GPU u 7nm procesu

Crveni tim predstavio GPU u 7nm procesu

Iako AMD gubi bitku protiv Nvidie u sferi performansi grafičkih kartica, AMD je s Radeon Instinct MI60 i MI50 karticama ušao u svijet 7-nanometarskog procesa.

Temeljene na Vega arhitekturi i izrađene u 7-nanometarskom procesu ciljna skupina nisu gameri, već služe za računalno učenje, renderiranje i high performance computing

MI60 ima 13,2 milijarde tranzistora, a doći će s 32GB ECC HBM2 memorijom, dok MI50 dolazi s upola manje memorije. Obje kartice imaju protočnost memorije od 1TB/s, a zanimljivost je i podrška za PCIe 4.0 što znači dvostruku brzinu prijenosa za razliku od prethodne/sadašnje PCI 3.0 generacije. Brzina procesuiranja za MI60 iznosi 7,4 TFLOPS-a.

Spajanjem više Radeon Instinct kartica AMD je omogućio linearno skaliranje, a opremio ih je „Infinity Fabric“ poveznicama kako bi osigurao protok od 200GB/s između četiri kartice.

Instinct MI60 Render 4

AMD je lansirao i najnoviju verziju otvorene platforme ROCm 2.0. Podržava CentOS, RHEL i Ubuntu te razvojna deep learning okruženja poput TensorFlowa 1.11 i PyTorcha.

Očekuje se kako bi MI60 trebao biti dostupan do kraja godine, dok bi se slabiji model, MI50, mogao kupiti u prvom kvartalu sljedeće godine.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.