Xiaomi predstavio AirPods klon za 30 dolara

Xiaomi predstavio AirPods klon za 30 dolara

Micanje 3,5-milimetarnog utora nagna ljude na korištenje USB-C slušalica ukoliko mobitel ima takav utor, dok ostatak traži spas u Bluetooth slušalicama koje nerijetko imaju i poveću cijenu.

Kineski kralj budget gadgeta i mobilnih uređaja predstavio je bežične slušalice AirDots (svaka sličnost s Appleovim AirPods slušalicama je namjerna) po cijeni od 199 yuana što u prijevodu iznosi otprilike 185 kuna.

b3549162ba5a0c43614f58720feec5ea
Podržavaju Bluetooth 5.0 čime se ne mogu pohvaliti višestruko skuplji modeli slušalica, dok autonomija iznosi pet sati u mono načinu rada te četiri u stereu. Dolaze s kutijom za prenošenje koja pruža dodatnih sedam sati autonomije.

af5dfebdeae041d2bf4ef14d6f7a7cae
Slušalice nemaju fizičkih tipki već se sva interakcija zbiva pomoću panela na dodir – kontrola glasnoće, odgovaranje na pozive ili prigušenje zvuka usred poziva. Podržavat će i virtualnog asistenta, no povezan samo sa Xiaomijevim pametnim telefonima. 

AirDots će biti dostupne 11. studenog, a dostupnost u Europi trebala bi biti šira s obzirom na nedavno otvorenje tržišta u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.