AMD predstavio nove Ryzen APU-e pogonjene Vega grafikom za high-end gaming laptope

AMD predstavio nove Ryzen APU-e pogonjene Vega grafikom za high-end gaming laptope

AMD predstavio na službenoj stranici Ryzen 7 2800H i Ryzen 5 2600H APU procesore na Raven Ridge arhitekturi koja je prethodno predstavljena na slabijim Ryzen 5 i Ryzen 3 gaming laptopima.

 

Novi procesori dolaze s AMD Zen arhitekturom, uparenom s onom Vega grafičkih kartica. Oba procesora su ujedno i prvi iz AMD-a koji podržavaju DDR4-3200 kao baznu specifikaciju. Spoj novih Ryzen procesora i higher clock speed (visoke brzine klokiranja) Vega kartica, trebali bi tvoriti snažan tandem.

Ryzen 7 2800H sa svoje 4 fizičke jezgre, odnosno 8 virtualnih jezgri te radnim taktom od 3.3 GHz (maksimalni takt 3.8 GHz) uparenih s jedanaest jezgri Vege i frekvencijom od 1300 MHz, ozbiljno prijeti desktop računalima. Slabiji Ryzen 5 2600H s očekivano nižim specifikacijama i dalje zaslužuje poštovanje s istim brojem jezgri, ali slabijim radnim taktom od 3.2 GHz uz maksimalni boost do 3.6 GHz. Blago slabiji procesor dolazi u kombinaciji s Vegom od osam grafičkih jezri i frekvencijom od 1100 MHz.

AMD nam je zagolicao maštu i dao zanimljivu kombinaciju koja bi mogla postati tiha patnja okorjelim ljubiteljima AMD-a i gaminga na prijenosnicima. Ostaje jedino žal za cijenom novih Ryzen procesora koja ostaje nepoznanica do daljnjeg.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.