Tri nove workstation X299 matične ploče iz Asusa

Tri nove workstation X299 matične ploče iz Asusa

Nakon lansiranja desktop linije X299 matičnih ploča, Asus je izbacio i tri nove X299 ploče za radne stanice kojima ciljaju na poslovne korisnike i entuzijaste.

Sve ploče podržavaju Intelove Core-X procesore te imaju osam DIMM slotova koji podržavaju do 128 GB DDR4-4133 RAM-a. Uz to, PCI-E slotovi su osigurani SafeSlot tehnologijom kako se ne bi oštetili sistem i teška grafička kartica pri prenošenju. Također, sve tri matične ploče podržavaju SLI i CrossFire tehnologije.

WS X299 Sage perjanica je nove Asusove ponude sa sedam PCI-E slotova pune veličine koji su na procesor povezani preko PLX prekidača. To znači da možete koristiti quad-x16 konfiguraciju. Proširene je ATX (E-ATX) veličine te će biti kompatibilna s većinom kućišta E-ATX formata.

WS X299 Pro / SE i WS X299 Pro standardnih su dimenzija te nude manje PCI-E slotova od Sagea. Podržavaju trosmjerni SLI i Crossfire. Najveća razlika između te dvije ploče je što SE podržava upravljanje na daljinu.

Ono što je zajedničko sve tri ploče su dva M.2 slota koji funkcioniraju sa standardnim SSD-ovima i Intelovom Optane memorijom te najmanje jedan U.2 konektor. Oba M.2 slota zaštićeni su heatsinkom kako bi se toplina lakše proširila. Mogu se naći USB 3.1 Gen 2 Type-A te Type-C utori, poboljšani Crystal Sound 3 zvuk te dva Intelova mrežna čipa.

asus ploče info

Ljubitelji RGB osvjetljenja nisu ostali zakinuti jer je Asus odlučio na sve tri ploče staviti header za spajanje RGB stripova.

Dva od šest headera podržavaju vodene pumpe i All-in-One hladnjake.

Cijene još nisu poznate, a Asus je na svojoj stranici objavio kako bi trebale biti dostupne ovog mjeseca.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.