Panasonic predstavio novi mirrorless flagship fotoaparat

Panasonic predstavio novi mirrorless flagship fotoaparat

Lumix G9 novo je lice u Panasonicovoj DSLM ponudi. Zanimat će profesionalne korisnike koji žele zamijeniti DSLR mirrorless fotoaparatom.

Posjeduje 20,3-megapikselni Live MOS senzor s okidanjem od 0,04 sekunde te elektronskim tražilom od 3,680K točaka pri 120 sličica u sekundi.

Troinčni pokretni LCD ekran rezolucije 1,040K točaka osjetljiv je na dodir, a na vrhu se nalazi statusni LCD ekran koje inače nalazimo na DSLR-ovima.

Omogućeno je snimanje videa u 4K rezoluciji pri 60 sličica u sekundi i 6K pri 30 sličica u sekundi, a High-Resolution način rada može isporučiti 80-megapikselne fotografije u JPEG i RAW formatima. Radi se o mogućnosti stapanja osam fotografija koje su nastale s pomicanjem senzora, što znači da je pritom stativ obavezan dodatak.

G9 je otporan na prskanje vode, prašinu i temperature do deset celzijevih stupnjeva, a mogu se naći i dva SD (UHS-II) utora. Podržava i WiFi te Bluetooth.

Predstavljen je i novi Leica objektiv DG Elmarit s Power Optical Image Stabilizerom, sa žarišnom duljinom od 200mm te otvorom blende od f/2.8.

Novi Panasonicov DSLM bit će dostupan kao body po cijeni od 1700 eura, s Leica 12-60mm objektivom po 2300 eura, dok će se Leica DG Elmarit objektiv moći kupiti za 3000 eura od siječnja sljedeće godine.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.