Microsoft i Qualcomm pokrenuli partnerstvo, Windows 10 na Snapdragon 820 čipu - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Microsoft i Qualcomm pokrenuli partnerstvo, Windows 10 na Snapdragon 820 čipu

Microsoft i Qualcomm pokrenuli partnerstvo, Windows 10 na Snapdragon 820 čipu

Windows 10 operativni sustav biti će raspoloživ za 64-bitne ARM procesore zahvaljujući Microsoftovom partnerstvu s Qualcommom, a kao rezultat tog partnerstva bila je demonstracija Windows 10 Enterprise edicije na Snapdragon 820 SoC-u.

Kao što ćete vidjeti na video prilogu ispod, Microsoftova x86 emulacija na ARM Snapdragon 820 čipu djeluje vrlo glatko i brzo, iako nije definirano o kakvom se točno uređaju radilo, osim kvazi-naziva "cellular PC".

Na početku demonstracije dobili smo prikaz System prozora kako bi Microsoft potvrdio da je ovo doista Windows 10 Enterprise na ARM procesoru. Zatim su otvorili Microsoft Edge kako bi učitali kinesku web stranicu Baidu, s ugrađenim slikama i videima, te pokazali da sve teče glatko i brzo.

Sljedeću stvar koju su prikazali bila je x86 Win32 desktop verzija Photoshop CC verzije, za koju su naveli kako "savršeno radi", a za potrebe demonstracije aplicirali su i slikovni filter, radial blur.

Naposljetku, Microsoft je pokazao i jednu od UWP igara, World of Tanks Blitz, tijekom čije demonstracije su ponovili onu svoju "brzo i glatko".

Sve u svemu, biti će interesantno vidjeti kakve će uređaje Microsoft donijeti u budućnosti, ali i to da se gigant iz Redmonda očito ozbiljno priprema za rivalstvo s Appleom.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.