Panasonic najavio prvi DSLM fotoaparat na svijetu koji će snimati 4K/60p/50p video zapise i imati 6K PHOTO funkciju - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Panasonic najavio prvi DSLM fotoaparat na svijetu koji će snimati 4K/60p/50p video zapise i imati 6K PHOTO funkciju

Panasonic najavio prvi DSLM fotoaparat na svijetu koji će snimati 4K/60p/50p video zapise i imati 6K PHOTO funkciju

Panasonic je predstavio LUMIX GH5 – prvi DSLM (Digital Single Lens Mirrorless) fotoaparat s izmjenjivim objektivom koji će imati mogućnost snimanja iznimno preciznih i glatkih 4K 60p/50p video zapisa, kao i 4:2:2 10-bitnih 4K zapisa iznimne kvalitete.

Ovaj fotoaparat fokusiran je na profesionalne fotografe, videografe i proizvođače hibridnih foto-video sadržaja. Novi LUMIX DMC-GH5 na tržištu bi prema planovima trebao biti dostupan u prvoj polovini 2017. godine te će također posjedovati i novu Panasonicovu funkciju "6K PHOTO". Riječ je o funkciji koja omogućuje korisniku izvlačenje željenog kadra iz UHD video zapisa (devet puta veće rezolucije od Full HD-a) i njegovo pretvaranje u fotografiju približne rezolucije od 18 megapiksela. Osim toga, i 8-megapikselni 4K PHOTO ekvivalent moguće je izraditi iz video zapisa snimljenog na 60 sličica u sekundi.

Također, Panasonic najavljuje i novu LEICA DG VARIO.ELMARIT F2.8-4.0 seriju objektiva. Panasonic je posvećen razvoju inovativnih digitalnih fotoaparata pod sloganom "stvaranje nove fotografske kulture u digitalnoj eri". Kompanija je bila prva na tržištu koja je izdala DSLM fotoaparat - model DMC-G1 2008. godine, a njegov nasljednik DMC-GH1 iz 2009. godine bio je prvi koji je mogao snimati video zapise u Full HD formatu. LUMIX DMC-GH4 je prvi puta predstavljen 2014. godine kao prvi fotoaparat s mogućnošću izrade 4K 30p/25p video zapisa. Nastavljajući se na uspjeh prethodnika, LUMIX GH5 je tako prvi fotoaparat s mogućnošću izrade 4K 60p/50p i 4K 30p i 4:2:2 10-bitnih video zapisa.

Vrhunsko 4K snimanje dolazi u paketu s kompaktnim, laganim dizajnom koji je osmišljen za videografe koji fotoaparat žele nositi svuda sa sobom i koristiti ga na raznim lokacijama. LUMIX GH5 omogućit će fotografima da izvuku najviše od iznimno brzih, mogućnosti fotografiranja i dugotrajnog snimanja s velikim brojem sličica. Trenutke iz video zapisa tako se mogu pohraniti i kao fotografije u visokoj rezoluciji koja omogućuje njihov lak ispis na većim formatima papira. Riječ je o pomaku koji 8.3-megapikslenu rezoluciju (4K PHOTO) ekvivalentno podiže na 18 megapiskela (6K PHOTO / 16:9).

Na ovogodišnjem sajmu Photokina, zajedno s fotoaparatom LUMIX-GH5, Panasonic predstavlja i LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 set objektiva. Set LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 odlikuje se iznimnim optičkim performansama i kompaktnom veličinom te uključuje novi 12-60mm standardni zom objektiv, 8-18mm (35mm ekvivalent kamere) širokokutni objektiv i 50-200mm telefoto objektiv.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.