Započele predbilježbe za prvi dron s Intel RealSense tehnologijom

Započele predbilježbe za prvi dron s Intel RealSense tehnologijom

Započele su predbilježbe za Yuneec Typhoon H dron koji koristi Intelovu tehnologiju RealSense za autonoman let.

Intel je objavio kako je tvrtka Yuneec Aviation počela s predbilježbom za svoj Typhoon H dron s Intel RealSense tehnologijom koja znatno unaprjeđuje autonomiju, praćenje i navigaciju dronovima. Intelova RealSense tehnologija se po prvi puta pojavljuje u malim bespilotnim letjelicama. Glavna odlika joj je mogućnost potpuno autonomnog leta inteligentnom navigacijom kojom se zaobilaze prepreke, slijedi osobe koje želite snimati, te programira čitav let, bez potrebe za upravljanjem od strane ljudskog operatera.

team mode image

Korisnici će Typhoon H dobiti s tvornički instaliranom kamerom Intel RealSense R200 i procesorom Intel Atom, upravljačem ST16, dodatnim upravljačem Wizard za dva rukovatelja, dvije baterije i dodatnim propelerima, a sve to u posebno osmišljenoj naprtnjači, navodi Vidi.hr. Intelov sustav spajanjem specijaliziranih kamera i senzora mapira i upoznaje svoje okruženje u tri dimenzije, što znači da prepoznaje prepreku i planira alternativni pravac.

Typhoon H dron 2

Modul nudi i nove senzore usmjerene prema dolje, kojima se poboljšava stabilnost, te se i uz loš prijam GPS signala omogućuje let u zatvorenim prostorima ili pak na otvorenom, blizu tla. Za snimanje se koristi 4K kamera spojena na gimbal za stabilizaciju slike, koja se može okretati u 360 stupnjeva. Osim snimanja videa može snimati i slike od 12,4 MP. 

Typhoon H dron 3

Cijena Yuneec Typhoon H drona u predbilježbi iznosi 1.900 dolara (oko 12.916 kn), a prve isporuke korisnicima započet će u roku od četiri tjedna.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.