Western Digital lansirao microSD karticu od 256 GB koja slovi kao najbrža SD kartica na svijetu - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Western Digital lansirao microSD karticu od 256 GB koja slovi kao najbrža SD kartica na svijetu

Western Digital lansirao microSD karticu od 256 GB koja slovi kao najbrža SD kartica na svijetu

Kompanija koja je nedavno akvizirala SanDisk objavila je nove microSD kartice od 256 GB koje će uskoro doći na tržište.

Nove opcije kartica tako uključuju 256 GB SanDisk Extreme, koja prema riječima kompanije slovi za najbržu microSD karticu u svojoj klasi, i 256 GB SanDisk Ultra microSDXC UHS-I karticu (Premium Edition). Ultra pak slovi kao prva 256 GB kartica koja je optimizirana za mainstream korisnike.

256GB SanDisk Extreme microSDXC UHS-I kartica pruža brzinu podataka do 100 MB/s (što je za 5 MB/s veće od Samsungove EVO 256 GB microSD kartice), čime pruža korisnicima uštedu vremena kod transfera povećih datoteka. Brzina pisanja pak navedena je do 90 MB/s. Procjenjeno je kako korisnici mogu snimiti oko 14 sati 4K UHD videa na ovoj kartici, što je pogodno za dronove, akcijske kamere i druge uređaje. 256 GB SanDisk Ultra microSDXC UHS-I, Premium Edition, idealan je za smartfone i tablete koji su bazirani na Android sustavu. Kartica je sposobna spremiti više od 24 sati Full HD videa, s brzinama transfera do 95 MB/s.

Oba dvije kartice također imaju i zaštitu protiv vode, visoke temperature, šokova i X-zraka. Također, kompatibilne su i sa SanDisk Memory Zone aplikacijom za Android, koja omogućuje jednostavnost u upravljanju i backupu sadržaja.

Extreme verzija kartice bit će dostupna širom svijeta u četvrtom kvartalu s preporučenom cijenom od 200 dolara (oko 1.356 kn). Za kupovinu su dostupne su i manje verzije od 128 GB do 16 GB.
Ultra verzija postat će dostupna u kolovozu po preporučenoj cijeni od 150 dolara (oko 1.017 kn). Trenutno je dostupna verzija od 200 GB.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.