Acer i Starbreeze sklopili partnerstvo koje će ubrzati dolazak StarVR HMD-a - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Acer i Starbreeze sklopili partnerstvo koje će ubrzati dolazak StarVR HMD-a

Acer i Starbreeze sklopili partnerstvo koje će ubrzati dolazak StarVR HMD-a

Ove dvije kompanije započele su pregovarati prije nekoliko mjeseci, a sada su dogovori završeni partnerstvom i osnivanjem nove kompanije.

U svibnju ove godine Acer je započeo s pregovorima za dizajn, promociju i proizvodnju Starbreezevog VR uređaja, završavajući ih sada s uspjehom.

Švedska kompanija Starbreeze još je početkom godine najavila planiranje otvaranje VR igraonica na proljeće ili ljeto ove godine u Americi. Ovaj projekt poznat je pod kodnim imenom Project StarCade. Igraonica će koristiti vlastite kompanijine hardvere, tj. StarVR sustav koji bi sada zahvaljujući Aceru trebao stići još brže nego planirano.

Odlučeno je tako da će Acer i Starbreeze držati u vlasništvu 50 posto nove kompanije, koja se jednostavno zove Acer Starbreeze Corporation. Ona će biti odgovorna za sam dizajn, proizvodnju, promociju i prodaju njihovog StarVR HMD-a. Kompanija će dobiti 25 milijuna dolara od oba dvije kompanije, te će dodatno ulagati ukoliko bude potrebno. Nova kompanija se očekuje da će se pojaviti u Tajvanu u trećem kvartalu ove godine.

StarVR 1

Acer je najavio kako će određeni broj StarVR-a izaći još ove godine po još neobjavljenoj cijeni, dok će masovna proizvodnja biti sljedeće godine. Starbreeze trenutno svoj HMD koristi u poslovne svrhe poput VR igraonica i automobilske prodaje. Upravo je nedavno sklopio dogovor i s IMAX-om kojim će svoje StarVR uređaje instalirati u nekolicini IMAX kina.

StarVR HMD s tehničke strane ima dva quad HD panela od 5,5-inča, rezoluciju od 5120x1440 (2560 x 1440 po oku), FOV (Vidno polje) od 210 stupnjeva (što je više od 75 posto ljudskog vidnog polja) i osvježavanje od 60 Hz. Tu je i markerski sustav koji omogućava praćenje pozicije od 360 stupnjeva headseta i perifernih uređaja u virtualnom svijetu, šest stupnjeva slobode u pravom vremenu i IMU i optički senzor za što manju latenciju. Posjeduje kontrolere s ugrađenim akcelerometrom, žiroskopom i magnetometrom, čiji pokret (tj. QR kod otisak) prati vanjska kamera. Prošle godine su i objavili akviziciju i partnerstvo s InfinitEye i Tobiijem koji radi na rješenju za praćenje pokreta očiju. Tobiijeva eye-tracking senzor tehnologija planira se ugraditi unutar uređaja.

techspec slider1

U usporedbi s konkurentima Riftom i Viveom koji izlaze ove godine, njegov hardver nadmašuje ih u gotovo svemu. Oba imaju rezoluciju od 2160x1200 (1080x1200 po oku) i FOV od 110 stupnjeva. No, imaju i veću brzinu osvježavanja koje iznosi 90 Hz. 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.