Computex 2016: ADATA prikazala nove diskove, memorije i Apple dodatke

Computex 2016: ADATA prikazala nove diskove, memorije i Apple dodatke

ADATA Technology jedan je od mnogobrojnih kompanija koje su predstavile svoje proizvode na ovogodišnjem Computexu.

ADATA se ove godine fokusira na tri glavna područja: novi 3D NAND diskovi, PCI Express Gen 3 x4 SSD visoke brzine, XPG-brandirani SSD-ovi i memorija za gamere i overclockere, Apple MFi-certificirani proizvodi s Lightning i USB Type konekcijama, eksterni prijenosni diskovi dizajnirani na način da su otporni na prašinu, vodu i udarce.

ADATA TypeCtoC Cable

ADATA TypeCtoC Cable

 

ADATA je obnovila trenutnu liniju svojih SSD-ova implementirajući novu generaciju 3D NAND flash memorije koja donosi višu gustoću zapisa po čipu, brže performanse i bolji omjer uloženog i dobivenoga. Ove inovativne tehnologije našle su svoje mjesto u ADATA-inim consumer-level SSD-ovima, a nova serija ovih modela dobila je ime "Ultimate", kako bi što slikovitije upriličila njihove visoke performanse. Ultimate serija SSD-ova uključuje modele pod imenom SU700, SU800, i SU900. Povrh toga, novi server-grade SR1030 model predvodnik je svog segmenta u implementaciji 3D NAND flash memorije, napravljen za zahtjevna radna okruženja, te je uz to jedan od prvih server-grade SSD-ova u industriji koji koristi 3D NAND flash.

ADATA SR1030 Enterprise SSD

ADATA SR1030 Enterprise SSD

 

Novi modeli SSD-ova upotrebljavaju PCI Express 3.0 x4 (PCIe Gen 3x4) sučelje kako bi dobili na još većoj propusnosti i brzini odaziva u usporedbi sa SATA III 6Gb/s sučeljom. Zahvaljujući još većoj gustoći NAND flash čipova, ovi modeli dolaze u kapacitetima do 2TB. ADATA je također implementirala i NVMe specifikacije u kontrolere istih kako bi osigurala superiornije performanse. U2 form factor SSD-ovi su isto tako dostupni, kao i M.2 modeli. Povećani kapaciteti, performanse i radni vijek nove generacije SSD-ova idealni su za high-performance computing, podatkovne centre i razne Internet of Things primjene.

XPG SX8000 PCIe SSD

XPG SX8000 PCIe SSD

 

XPG Dazzle

ADATA XPG Dazzle DDR4

ADATA XPG Dazzle DDR4 RAM donosi LED osvjetljenje, pomažući tako kreativnim korisnicima da izraze svoj individualni stil u sklopu konfiguracije. Uz XPG Dazzle ADATA će prilikom Computexa 2016 organizirati i overclocking sesije koji će se uživo odvijati pred posjetiteljima sajma, te će se pritom koristiti nekoliko različitih DDR4 modula koji su se već dokazali da mogu dosegnuti brzine od 4400 MHz na zračnom hlađenju. XPG ponuda također se proširila na račun novih modela SSD-ova, XPG SR1020NP i SX8000NP. Uz pomoć PCIe Gen 3x4 M.2 2280 sučelja ovi SSD-ovi sposobni su dostaviti performanse do 2900MB/s za čitanje i 1300MB/s za pisanje podataka. Podržavaju također i LDPC korekciju grešaka, RAID i posebno oblikovanje podataka kako bi osigurali što dulji radni vijek i integritet podataka.

 

 

Appleovi MFi-certificirani proizvodi

ADATA lightning flash drive AI920

ADATA lightning flash drive AI920

 

ADATA ima veliki raspon Apple MFi-priznatih proizvoda. Jedan od njih je i novi AI910 Lightning i USB čitač memorijskih kartica koji radi u sklopu iOS, Android i Windows operativnih sustava, sposobnog za two-way prijenos podataka, što je jedini uređaj ove kategorije s ovim mogućnostima. AI920 Lightning čitač memorijskih kartica je vrlo lagan i kompaktan. Na Computexu su predstavili i cijeli raspon novih USB Type-C proizvoda: eksterne diskove i SSD-ove, prijenosne baterije (power bank), hubove, plus kablove za prijenos podataka i punjenje uređaja. Posebno se ističe P10200Q power bank kapaciteta 10200mAh s Quick Charge 3.0 tehnologijom koja može napuniti bateriju pametnog telefona od praznog na 80% u 25 minuta.

ADATA P10200Q Powerbank

ADATA P10200Q Powerbank

 

Otporni i zaštićeni USB 3.1 Gen 2 eksterni SSD-ovi i tvrdi diskovi

Eksterni SD730 SSD dostiže brzine od 500MB/s za čitanje i pisanje podataka zahvaljujući USB 3.1 Gen 2 Type-C sučelju. Ovdje se također koristi visoko-kvalitetni MLC NAND Flash i IP68 certifikat koji donosi military-grade otpornost na udarce, vodu i udarce. Time tako SD730 kombinira visoke performanse i trajnost, omogućavajući podacima jednostavnu prenosivost i izdržljivost u najtežim uvjetima. ADATA također izlaže svoju novu liniju eksternih tvrdih diskova trostruke (voda, prašina i udarci) zaštite, novog i atraktivnog dizajna.

ADATA SD730 Extrenal SSD

ADATA SD730 External SSD

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.