VRidge pretvara Cardboard u headset za igranje Rift i SteamVR igara

VRidge pretvara Cardboard u headset za igranje Rift i SteamVR igara

VRidge daje korisniku mogućnost da svoj jeftini Cardboard pretvori u headset za igranje Oculus Rift i SteamVR igara.

Svakim danom sve se više razvija VR tehnologija, i na hardverskoj i softverskoj razini. Tako je nedavno predstavljena V platforma za VR koja olakšava rad u VR-u, a sada se predstavlja i novi sustav za pokretanje VR igara. Igranje putem Rifta ili Vivea zahtijeva poveće ulaganje financija, jer osim jakog računala korisnik mora posjedovati i skupi headset. VR igre za te sustave su znatno naprednije od onih za jeftini Cardboard.

Poljski startup Riftcat zaključio je da kvalitetan pametni telefon ima sve potrebno za VR gaming koji može biti puno napredniji od onog koje nude aplikacije za Cardboard i Gear VR, uključujući zaslon visoke razlučivosti, senzore za praćenje pokreta, te dovoljno snage za reprodukciju VR slike. Iz tih razloga odlučili su napraviti sustav pod nazivom VRidge koji se trenutno nalazi u fazi otvorene bete.

VRidge 1

VRidge funkcionira tako da se pokrene server program na računalu, spoji bežično na Android aplikaciju za pametni telefon koji se koristi za Cardboard headset. Zatim se lansira demo RiftCata ili ručno pokrene VR-kompatibilna igru koja je instalirana na računalu.

VIDEO Igrajte Oculus Rift i HTC Vive igre na Cardboardu

Prvotno je VRidge bio zamišljen kao emulator za Oculus Rift, no s nedavnom nadogradnjom za Valveov SteamVR standard omogućuje se i igranje za naslove za Rift i Vive. Kvaliteta igranja ovisi o hardverskoj snazi pametnog telefona i računala. Prvi korisnici navode da VRidge ne može pokretati baš sve VR igre za Rift i Vive, no usporedivši cijene Oculus Rift i HTC Vive headseta u usporedbi s Cardboardima koje se mogu naručiti za samo nekoliko dolara, zainteresirani mogu dati barem šansu i sami isprobati neke VR igre za high-end sustave.

VRidge VIDIClanakVelika

Na ovoj poveznici možete preuzeti client softver za PC, te se registrirati i prijaviti za sudjelovanje u otvorenoj beti.

Našu hardversku temu Google Cardboarda možete pročitati ovdje, a video pogledati na ovoj poveznici.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.