Na 2016 GPU tehnološkoj konferenciji Nvidia predstavila prvo svjetsko superračunalo za duboko učenje

Na 2016 GPU tehnološkoj konferenciji Nvidia predstavila prvo svjetsko superračunalo za duboko učenje

Nvidia je predstavila pregršt novih tehnologija i dostignuća na svojoj godišnjoj GPU tehnološkoj konferenciji.

Serija novih Nvidijinih proizvoda koja su predstavljena na konferenciji fokusirala su se na područje dubokog učenja, virtualne stvarnosti i samovozećih automobila.

Pred više od pet tisuća znanstvenika, inženjera i medija, Nvidijin CEO i suosnivač Jen-Hsun Huang predstavio je Nvidia DGX-1, prvo svjetsko superračunalo za duboko učenje. DGX-1 je jedan integrirani sustav s računalnim protokom od 250 servera i 170 teraflopsa kojim može ubrzati vrijeme treniranja preko 12 puta. Stvoren je kako bi otključao snagu umjetne inteligencije i rješio probleme koji su smatrale nerješivima.

Osim njega, predstavili su i Tesla P100 GPU koja će biti prva bazirana na Pascal arhitekturi. Radi se o najnaprednijem akceleratoru s 15 milijardi tranzistora i procjenjenih 5,3 TFLOPS-a za 64-bitne floating-point brojeve.

JHHP100

Predstavljen je i Nvidia SDK koji za cilj ima privući više developera.

Nvdijin CEO pokazao je i Iray tehnologiju za omogućavanje interaktivnog fotorealizma za VR. Prikazano je Mars 2030 VR iskustvo koje je napravila Fusion Media, uz pomoć NASA-e. Jen-Hsun pokazao je kako Iray tehnologija može stvoriti interaktivne, virtualne 3D svjetove s vjernim prikazom.

JHHIray

Za kraj predstavljeno je end-to-end mapiranje platforme za samovozeće automobile. Stvoreno je kako bi se pomoglo proizvođačima automobila, kompanijama za mape i startupovima u kreiranju HD mapa i njihovom ažuriranju.

RoboRace1

Jen-Hsun Huang na GPU Technology konferenciji u San Joseu izjavio je da će Roborace automobili biti pogonjeni njihovim Drive PX 2 superračunalom s vodenim hlađenjem, predstavljenim na ovogodišnjem CES sajmu koje uključuje dual Nvidia Tegra X1 procesore, koji zajednički mogu isporučiti 2,3 teraflopsa računalne snage.

Nvidijino superracunalo u Roborace autima

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.