Intel na CES-u predstavio suradnju s raznim sektorima, od robotike do glazbe

Intel na CES-u predstavio suradnju s raznim sektorima, od robotike do glazbe

Intel Corporation predstavio je naprednu tehnologiju koja omogućuje nove načine korištenja u svim aspektima svakodnevnog života.

Od digitalizacije sportskih događanja do napredaka na području zdravstvene skrbi i tjelesne kondicije te oslobađanja ljudske kreativnosti putem glazbe, umjetnosti, robotike i izumiteljstva, Intel je objavio niz suradnji, proizvoda i inovativnih tehnologija.

U cilju preobrazbe načina na koji ljudi treniraju, prate sport i natječu se generalni direktor Intela Brian Krzanich objavio je niz suradnji s vodećim imenima u tom sektoru, kojima će se uz pomoć tehnologije i analize podataka pridonijeti poboljšanju ukupnog zdravstvenog stanja korisnika te njihove fizičke spremnosti i sportskih performansi. Intel je objavio da planira suradnju s ESPN-om i Red Bull Media Houseom na osmišljavanju rješenja utemeljenih na Intelovoj tehnologiji koja će poboljšati performanse sportaša i omogućiti bolji doživljaj gledanja. Najavljen je i zajednički rad s New Balanceom i Oakleyjem na personalizaciji i poboljšanju alata kojima se korisnici služe da bi bili aktivniji.

Krzanich je najavio višegodišnje partnerstvo s ustanovom The Recording Academy u okviru njezina službenog programa "Next Generation of GRAMMY Moments". Cilj suradnje je da se u taj program uvedu tehnološke inovacije kako bi korisnici mogli bolje doživjeti evoluciju tehnologije u glazbi. Prvi izvođač koji će surađivati s Intelom na stvaranju jedinstvenog glazbenog doživljaja bit će šesterostruka dobitnica nagrade GRAMMY i globalna glazbena ikona Lady Gaga.

Te se suradnje temelje na trendovima za koje je Krzanich kazao da oblikuju budućnost – pametnom i povezanom svijetu, tehnologijama koje stječu osjetila nalik ljudskima te ultraosobnom računalstvu.

"Tehnologija ima sve izraženiju ulogu, koja je istodobno preobražajna, bez presedana i pristupačna", izjavio je Krzanich. "Korisnici više no ikad biraju doživljaj, a ne proizvod, a Intelova tehnologija katalizator je za omogućivanje nevjerojatnih novih doživljaja te u konačnici poboljšava svijet u kojem živimo."

Istaknuo je i da je Intel i dalje usmjeren na rješavanje velikih društvenih izazova s kojima je suočena tehnološka industrija te najavio planove za odvažno novo djelovanje protiv diskriminacije na internetu u suradnji s tvrtkama Vox Media i Re/code te Lady Gaginom zakladom Born This Way usmjereno na promicanje raznolikosti i uključenosti. Ujedno je potvrdio da Intel širi djelovanje kako bi ostvario svoj cilj i tijekom 2016. potvrdio da se ni u njegovu širem portfelju proizvoda, a ne samo u mikroprocesorima, ne koriste problematični minerali.

 

Digitalizacija sportskih aktivnosti

Intel je objavio suradnju s ESPN-om kako bi pokazao najnoviju tehnologiju koja će omogućiti novu razinu podatkovne analize pothvata na natjecanju X Games Aspen 2016. Modul Intel Curie male potrošnje energije bit će integriran u prvenstvo u spustaškom daskanju na snijegu za muškarce i prvenstvo u daskanju na snijegu Big Air za muškarce te će davati podatke u stvarnom vremenu o sportskim performansama, primjerice okretima u zraku, visini skokova, preskočenoj udaljenosti, brzini i sili pri doskoku. Pristup tim novim podacima sportašima će pružiti novi uvid u vlastite performanse, analitičarima u studiju ponuditi dodatne podatke te navijačima kod kuće i na tribinama promijeniti doživljaj gledanja. Natjecanja će prenositi televizijske kuće ESPN i ABC.

Intel i Red Bull Media House objavili su globalno partnerstvo koje će obuhvatiti više žanrova i platformi. Glavni tehnološki direktor Red Bull Media Housea Andreas Gall pridružio se Krzanichu za govornicom da bi pokazao kako sportaši i gledatelji uz pomoć tehnologije Intel Curie mogu dobiti trenutan pristup informacijama o performansama, a obećao je da će tijekom 2016. i poslije biti predstavljeni i drugi noviteti.

Intel s tvrtkom Replay Technologies surađuje na potpuno novom doživljaju gledanja sportskih događaja putem prijenosa, na stadionu ili kod kuće. Pomoću Replayeve tehnologije freeD optimizirane za Intelove platforme ljubitelji sporta moći će ponovno pogledati snimku ključnih trenutaka na sportskim događanjima iz gotovo svakog zamislivog kuta te taj vlastiti isječak podijeliti sa svijetom.

 

Nov pristup zdravstvenoj skrbi i tjelesnoj kondiciji

Intel i New Balance objavili su stratešku suradnju usmjerenu na razvoj nosivih tehnologija koje povezuju sportaše i tehnologiju te pridonose poboljšanju sportskih performansi, a sve to u okviru New Balanceova novoosnovanog odjela Digital Sport. Krzanich i generalni direktor New Balancea Rob DeMartini obuli su tenisice za trčanje opremljene prilagođenim tabanicama otisnutima 3D pisačem pomoću tehnologije Intel RealSense te objavili planove za projektiranje pametnog sportskog sata koji će biti dostupan tijekom blagdanske sezone 2016.

Oakley i Intel premijerno su predstavili "Radar Pace", pametne naočale opremljene sustavom za treniranje u stvarnom vremenu s glasovnim upravljanjem. Oakley je prva marka iz grupacije Luxottica Group s kojom Intel surađuje na spajanju sportskih naočala s pametnom tehnologijom. Pametne naočale imaju cilj da trkačima, biciklistima i zaljubljenicima u tjelovježbu ponudi trenutne povratne informacije i analizu kako bi lakše pratili svoj napredak i poboljšali performanse u stvarnom vremenu.

 

Oslobađanje kreativnosti

Mark Burnett, predsjednik grupacije MGM Television and Digital Group, pridružio se Krzanichu za govornicom kako bi premijerno pokazao projekte kojima inovatori pokušavaju svoje ideje pretvoriti u stvarnost u okviru novog natjecanja America's Greatest Makers. Teme projekata protežu se od boljeg nadzora zdravstvenog stanja do novih oblika komunikacije i iskušavanja granica mašte. America’s Greatest Makers premijerno će se početi prikazivati ovog proljeća na kanalu TBS, a dio je šire inicijative koju će medijski popratiti CNN.com, Bleacher Report i drugi Turnerovi kanali.

Generalni direktor Brian Krzanich na bespilotnim je letjelicama demonstrirao rješenje Yuneec Typhoon H s tehnologijom Intel RealSense, koje omogućuje izbjegavanje sudara, a bit će dostupno u prvoj polovici 2016. Što se tiče područja robotike, Krzanich je predstavio Ninebotov osobni transporter Segway, koji se može pretvoriti u robota. U toj se otvorenoj platformi koristi nova kamera Intel RealSense ZR300 koja omogućuje kretanje složenim okruženjima te inteligentnu interakciju s korisnicima i kućnim senzorima, a temelji se na procesoru Intel Atom. Segway planira ponuditi robota na tržištu, a prvi će razvojni paket ponuditi u drugoj polovici godine.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.