Nvidijin Gameworks VR bit će integriran u Unreal Engine 4

Nvidijin Gameworks VR bit će integriran u Unreal Engine 4

U San Franciscu se ovaj tjedan održala konferencija i sajam posvećen virtualnoj stvarnosti, VRX 2015. Na njemu su bili prisutni mnogi vodeći ljudi iz kompanija kao što su Epic Games, Crytek, Google, Magic Leap itd.

Na njoj je Nvidia službeno objavila kako će njihov Gameworks VR biti integriran u Epic Gamesovom Unreal Engineu 4 u sljedećim mjesecima.

To znači da će VR developeri koji koriste Unreal Engine 4 imati mogućnost Multi-Res shadinga te VR SLI poboljšanja performansi. Kompanija vjeruje kako će ova integracija ubrzati i adaptaciju opcija koju Gameworks VR pruža.

Multi-Res shading je dio Gameworksovog VR SDK-a, radi se o tehnici koja renderira sliku u drukčijim rezolucijama, ovisno o fokusu. Zahvaljujući ovoj tehnici, 50 posto su povećane performanse izvođenja u UE4 Reflections Subway demou, izjavila je kompanija.

Opcije poput VR SLI-a omogućuju svakom GPU da upravlja renderiranjem za svako oko. Naveli su još i kako razmišljaju o sustavima s više od instalirana dva GPU-a tako da uključe opciju GPU Affinity.

Iako je rečeno da će biti implementiran u Unreal Engineu 4 u sljedećim mjesecima, kompanija očekuje da će Gameworks VR izaći u verziji 4.11.

U rujnu su u suradnji s Epic Gamesom pokazali "Bullet Train" VR demo, a planiraju i rad na stvaranju dovoljno jakih komponenti za VR, jer on zahtijeva 7 puta veće performanse nego tipično 1080p računalo.

VRX Keynote Final3 Page 03

Prognoziraju da će njihova GeForce VR ready računala narasti s pet milijuna danas, na 130 milijuna do 2020, navodi službena stranica Nvidije.

train web Nvidia

Bullet Train VR demo

Nedavno je i sam Oculus objavio izlaženje svojih Oculus ready računala, a o samoj virtualnoj stvarnosti možete pročitati u opširnoj temi u novom broju Vidija (br.236).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.