Pet tehnoloških giganta udružilo se radi oživljavanja PC tržišta

Pet tehnoloških giganta udružilo se radi oživljavanja PC tržišta

Dell, HP, Intel, Lenovo i Microsoft započeli su veliku oglašivačku kampanju kojom žele vratiti staru slavu PC računalima.

Pod nazivom "PC Does What?!", započela je velika oglašivačka kampanja koju zajednički provode donedavno ljuti konkurenti, Dell, HP, Intel i Lenovo uz blagoslov Microsofta. Ukratko rečeno, navedene tvrtke su zakopale ratne sjekire i "pod zastavom" Windowsa 10 i ušle u marketinšku koaliciju, kako bi zajednički lansirale reklame za TV, internet, novine i druge medije, s jednim jedinim ciljem, a to je da ožive PC tržište, odnosno da pokušaju zaustaviti njegov pad. Prema istraživanju kompanije IDC, isporuka računala pala je za 10.8 posto u trećem kvartalu 2015. godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

U posljednjih nekoliko godina prodaja PC računala iz kvartala u kvartal bilježi konstantan pad, što je mnoge manje tvrtke dovelo do bankrota. Veće kompanije su bile prisiljene na velika restrukturiranja koja uključuju masovna otpuštanja i gašenje proizvodnih pogona.

Stoga je navedena petorka odlučila krenuti u žestoko oglašavanje PC platforme kao takve, jer im se čini da je u ovom trenutku važnije oživjeti čitavo PC tržište, nego gurati samo svoje proizvode.

Svi ti oglasi korisnicima žele ukazati na superiornost PC-a kao računalne platforme, posebice u domeni mobilnih uređaja, poput prijenosnika i ultraprijenosnika, obzirom da su im upravo u tom segementu najveću štetu učinili pametni telefoni i tableti na Android i iOS platformi, ali i Appleovi iMac prijenosnici i Mac računala. Tako su u kratkim videima pokazane neke nove tehnologije kao što su ekran na dodir, tanji dizajn, poboljšana grafika i zvuk itd.

Hoće li ova kampanja uroditi preporodom PC tržišta, saznat ćemo vrlo brzo. U ovom videu možete pogledati prvi "paket" video reklama koje je pokrenula "PC Does What?!" inicijativa.

Izvor: Vidi.hr, Intel [YouTube]

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.