Originalna igra Doom portana za rad na Apple Watchu

Originalna igra Doom portana za rad na Apple Watchu

Jedan od najvećih igraćih klasika, id Softwareov Doom iz 1993. godine, uspio se pokrenuti na Appleovom pametnom satu. Ekipa zaslužna za ovakav poduhvat je Facebookova filijala u Tel-Avivu.

Ovo nije prva igra koja se uspjela pokrenuti na pametnom satu. Prije ovog poduhvata, modder Dave Bennet  uspio je malo manje stariju igru (no svejedno jedan od najvećih igraćih klasika) Half-Life pokrenuti na LG G Watchu. Doom slovi kao jedna od najviše portiranih igara ikada, koja je radila na svakojakim uređajima, poput kalkulatora.
Facebookov ured u Tel-Avivu smatrali su kako bi bilo zabavno portati Doom na sat, pogotovo zato što je autor Dooma John Carmack njihov kolega, prenosi ExtremeTech.
Trebalo im je dosta pokušaja i nekoliko sati podešavanja performansi, no na kraju su uspjeli pokrenuti FPS klasik. Također, najavljeno je i portanje Dooma za Apple TV. Ne radi savršeno, ali ono najbitnije je da uspješno portana. 

Ovo samo pokazuje kako legende i klasici zaiste žive vječno. Kako to izgleda zaista, možete se uvjeriti na sljedećem videoisječku.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.