iPhone 6s od 9. listopada u Hrvatskoj

iPhone 6s od 9. listopada u Hrvatskoj

Apple i njegovi novi modeli, iPhone 6s i 6s Plus, obaraju rekorde u prodaji. Ova dva modela pametnih telefona kombinirano prodani su u više od 13 milijuna komada u prva tri dana prodaje. Radi se o 12 zemalja koje uključuju Australiju, Kanadu, Kinu, Francusku, Njemačku, Novi Zeland, Veliku Britaniju, Ameriku i tako dalje.

Applev šef Tim Cook pohvalio se kako ima novog prvaka u "vikend prodaji" pametnih telefona. Naime, novi iPhone 6s razgrabljen je u 13 milijuna primjeraka, što je za 3 milijuna više od starog rekordera, iPhonea 6, koji je izdan prije godinu dana. Iphone 5s i 5c su prodani za samo milijun primjeraka manje. 

Ako se pitate kako je uopće moguće postići takve nevjerojatne prodajne rezultate u tako kratkom vremenu, najveći razlog leži u tome što se po prvi puta iPhone 6s lansirao u Kini na isti dan kada je debitirao u SAD-u, pa je istog datuma započela njegova prodaja (kao i iPhone 6s Plus) u 12 zemalja u svijetu. 

Prema službenom priopćenju, od 9. listopada novi iPhoneovi će se prodavati u 40 dodatnih država, među kojima je i Hrvatska. Do kraja godine izaći će i u 130 drugih država. 

Nas zapravo ne iznenađuje toliko sama prodaja, već nam je nevjerojatno kako Apple uopće uspijeva održati takav ritam produkcije i distribucije. Očito je da kineske tvornice štancaju iPhoneove kao blesave 24 sata na dan, pa se nećemo začuditi ako organizacije za zaštitu ljudskih prava opet prozovu ekipu iz Cupertina zbog izrabljivanja radne snage.

Izvor: vidi.hr, Apple

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.