Microsoft najavio ideju implementacije Cortane za buduće povezane autmobile

Microsoft najavio ideju implementacije Cortane za buduće povezane autmobile

Microsoft je objavio kako planira svojeg digitalnog asistenta, Cortanu, uključiti u povezane automobile. Ideja je da se razvije heads up display, koji će moći projicirati asistenta na vjetrobranskom staklu automobila.

Ovu ideju na Microsfotovoj TechDays konferenciji u Taipeiu predstavio je Samuel Shen, direktor poslovanja u Microsft Asia-Pacific Research and Development grupi. Nije objavio previše detalja, ne navodeći niti datum niti partnere za projekt.
Ovom objavom Microsoft (sa svojom strategijom "Windows in the Car") pokušava parirati konkurentima Googleu, sa Android Auto platformom i Appleovom CarPlay tehnologijom koja je već dostupna za pojedine automobile. Njihova tehnologija već pruža Siri glasovnu kontrolu koja je dizjanirana za scenarije vožnje te radi sa funkcijama automobila. Googleov Android Auto (dostupan u 11 zemalja) radi s pametnim telefonima Android sustava 5.0 ili više i pruža intuitivno sučelje koje sadrži integrirane kontrole volana i glasovne naredbe, navodi Informationweek.
Istraživanje IHS Automotive-a 2013. godine predviđa da će broj internetski povezanih automobila biti 152 milijuna do 2020.godine dok istraživanje J.D. Power i suradnika pokazuje kako korisnici, za sada, nisu previše zainteresirani za automobile sa tehnologijom povezanosti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.