Samsung testira preklopne pametne telefone

Samsung testira preklopne pametne telefone

Samsung radi na razvijanju preklopnih mobitela (pod kodnim imenom "Project Valley"), tvrdi kineska stranica Weibo. Prve naznake ovog projekta, znanog još i kao Project V, otkrivene su u lipnju ove godine na stranici SamMobile.

Iako je tada navedeno kako je ovo tehnologija u "ekstremno ranoj fazi razvijanja", početkom sljedeće godine Samsung je najavio prvi preklopni smartphone. Kao moguće konfiguracije čipova, navodila se opcija Snapdragona 620 ili 820, 3 GB memorije, microSD kartica i baterija koju ne možete zamijeniti, prenosi PCMag. Prije dva dana, neimenovani izvor koji tvrdi da ima informacija o projektu je objavio da kompanija testira čip Snapdragon 820.
Svega tjedan dana nakon prve objave ove tehnologije u lipnju, viđen je Samsungov patent koji pokazuje dual-display koji se može otvoriti i zatvoriti.


No nisu jedni koji rade na toj tehnologiji. Jedan od primjera je Polymera, koja je prošli mjesec predstavila Wove Band, fleksibilni ekran koji se može omotati oko ruke. Također, i konkurent LG je najavio fleksibilni 18-inčni OLED panel.  

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.